top of page

Halloumisalat


Hei 2018! Vi går mot lysere tider igjen og med lysere tider får jeg lyst til å lage mer fargerik mat. Jeg hadde en halloumiost liggende i kjøleskapet som det var på tide å få brukt og i dag ble den brukt til en fargerik lunsjsalat.

Halloumi er en kypriotisk ost som opprinnelig ble laget av fåremelk, men som man i dag også kan få laget av geite eller kumelk. Den har blitt superpopulær og kan både spises som den er, grilles eller stekes. Jeg har ikke sett etter halloumi i Norge, men det burde ikke være for vanskelig å få tak i (jeg kjøpte min i Sverige) Stort sett er det enklest å finne noen med kumelk så hvis melkeprotein er et problem burde du titte nøye på ingredienslisten. Er man ekstra ømfintlig på melkeprotein kan også protein fra geit eller får også være et problem fordi proteinene er såpass like, dette må du nesten teste ut selv. For min del går det greit innimellom, men jeg overdriver ikke fordi kroppen min ikke er så flink til å skille proteinene fra hverandre.

Ellers har jeg pyntet salaten min med masse digg og ulike teksturer for en spennende og smakfull salat. Velbekomme!

Til én porsjon

Ingredienser

-100-150 g halloumiost -2 never blandet salat (jeg brukte Romanomix fra BAMA) -1 stor klype friske spirer (jeg brukte reddispirer) -1 liten neve blåbær -1 liten neve valnøtter -2-3 cherrytomater i skiver -1/2 stor fiken/1 liten fiken skåret i skiver

-Linfrøolje/olivenolje eller balsamico som dressing

Del opp osten i mindre skiver/biter og stek den i en tørr panne i et par minutter på hver side til den har fått litt farge. Mens du steker osten legger du alle salatingrediensene på en tallerken eller i en skål. Legg halloumiosten oppå og hell over ønsket dressing ved servering.

Håper det smaker!

- To know others is smart. To know yourself is wise

Ønsker deg en fin søndag og en god avslutning på uka!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page