top of page

Life happens- chocolate helps


Hei dere!

It's chocolate time! La oss snakke bittelitt om sjokolade! Hvis du er et sjokoladeglad vesen som bare ha sjokolade hver dag kan jeg glede deg med at du mest sannsynlig ikke blir kvitt dette suget etter sjokolade med mindre du slutter å spise det helt. Det er rett og slett fordi melkesjokolade er vanvittig avhengighetsskapende fordi det omtrent inneholder 50 % fett og 50 % sukker. Den perfekte kombinasjon som gir en sterk effekt på hjernen og fører til at det skilles ut stoffer som f eks serotonin, dopamin og opiatpeptider. Det er derfor man blir så avhengig- det gir en lykkefølelse og man blir rett og slett ruset, og til slutt hektet.

Det du derimot kan gjøre er å bytte ut sjokoladen din med en sjokolade med høyere kakaoinnhold, 70 prosent og oppover. Enda morsommere blir det kanskje hvis man smelter sjokolade og heller det i små former. Sånne som disse dinosaurformene. Er det ikke søte? Hvis du smelter sjokolade selv kan du tilsette alt du måtte ønske. Frister det kanskje med litt sitronsjokolade- tilsett litt cocosa sitron. Har du lyst på noe firkløver-aktig, tilsett hakkede nøtter. Det er kun fantasien som setter grenser. Ta også en titt på denne oppskriften som jeg har lagt ut tidligere her.

All I want is peace, love, understanding and a chocolate bar bigger than my head - ukjent

Det har tidligere vært veldig i vinden å lage sin egen sjokolade fra bunnen av; med raw cacao og kakaosmør, men hvis du synes det er tungvindt, kan du like godt smelte kjøpesjokolade. Det finnes masse god sjokolade av god kvalitet så man er ikke nødt til å lage det helt fra bunnen av. Fordelen med å lage det helt fra bunnen av er selvfølgelig at du selv bestemmer ingredienslisten.

Mørk sjokolade kan man kose seg med på en helt vanlig hverdag! Samboeren har ofte med seg en snackpack når han er på jobb og i den er det litt nøtter og en bit sjokolade. En deilig kombinasjon! Hvis du prøver å få barna til å like mørk sjokolade- start med 70 % og tilsett litt cocosa. Det mildner smaken litt.

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Chocolate is salad.

Faktisk kan de mørkeste sjokoladene gå under kategorien grønnsak. Mørk sjokolade har nemlig en rekke helsefordeler og inneholder flere antioksidanter. Så mørk sjokolade er godt for deg, men husk alltid å velge sjokolade av god kvalitet med så ren ingrediensliste som mulig.

Ha en fortsatt fin onsdagskveld! Kanskje med en bit sjokolade? ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page