top of page

Mindfullness


Hei og god lørdag kveld! Nå er det endelig helg og tid for å nyte litt ekstra god mat, enten det er med familie eller venner. Jeg tror nemlig mange venter med å leve litt, eller rettere sagt puste før det er helg. Det er da man kan senke skuldrene litt, samle inntrykkene man har fått i løpet av uka og det er nok også her folk bruker mest tid rundt middagsbordet. Det har jeg full forståelse for, men jeg vil oppfordre dere til å prøve å fokusere litt mere på matlaging i hverdagen og kosen rundt det, selv om hverdagen kan være utrolig hektisk til tider.

Det er mye snakk om mindfullness om dagen og det er bra at det er mange som innser at det er viktig å være tilstede i det man gjør her og nå. Det byr selvfølgelig på endel utfordringer når man lever i en verden hvor man helst vil få med seg alt og gjøre alt på en gang. Men jeg tror de fleste vil komme til et punkt hvor de føler at de ikke strekker til og at de egentlig ikke får gjort noe som helst. Så i det lange løp tror jeg det beste vil være å trene på litt mindfullness hver dag for å få et roligere indre liv så man kan sette enda større pris på det vi gjør akkurat her og nå. Det blir som med ordtaket; "life is what happens to you while you're busy making other plans". Jeg er ikke verdens beste til å si akkurat dette for jeg er en multitasker og planlegger av natur, men vi har i hvertfall mobilfri sone når vi spiser middag og det synes jeg fungerer veldig bra. Akkurat når det kommer til matlaging og det som har med mat å gjøre er jeg veldig tilstede. Jeg tror de fleste har et område hvor de er flinke på å være veldig tilstede og "glemmer" resten av verden litt. Der har jeg matlaging og trening og siden det da gir meg mye velger jeg også å prioritere det ekstra i hverdagen.

Siden middager ofte er samlingspunktet for familien synes jeg det er en god idé å gjøre litt ut av det, selv på en blåmandag. Å ta seg litt tid til å dekke på, tenne lys og snakke ordentlig sammen gjør at man kan stoppe opp og få puste litt i en hektisk hverdag og i tillegg gjør det hverdagsmiddagen ekstra koselig og viktig. Har du en hektisk hverdag og føler at tiden ikke strekker til, bør du kanskje prioritere litt annerledes eller i hvertfall prøve å få til dette en gang i blant. Så lenge tanken først har kommet, blir det lettere å gjennomføre i praksis. Det finnes mange gode bøker om mindfullness på markedet så jeg oppfordrer deg til å ta en titt og lese litt om det. Kanskje blir du inspirert til å ta med deg en bok med hjem... :)

Ønsker deg en fortsatt fin lørdagskveld!

Comments


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page