top of page

Aromasopp med basilikumpesto


Hei mandag- igjen! Plutselig en uke siden sist. Tiden strekker nesten ikke til og jeg skal innrømme at jeg ikke er fullt så kreativ på kjøkkenet om dagen. Det blir ofte til at man lager mye av det samme og jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal legge ut alle mulige kombinasjoner av oppskrifter for det blir veldig mye. Da slår jeg heller et slag for de litt mere kreative innslagene og som gjerne passer flere ganer. Jeg spiser jo tidvis veldig strikt lavkarbo eller ketogent og jeg skjønner at det kan bli litt mye av det gode for mange. Så i stedet for å kopiere hvordan andre folk spiser tenker jeg at det beste er at man plukker litt her og der og får litt inspirasjon til å prøve nye ting. Det viktigste er at man spiser mat som gjør godt for din kropp. Er du usikker på hva som er godt for deg, lær deg å lytte til kroppen din!

Kroppen din snakker til deg hele tiden, du må bare lytte og kjenne etter. Det nytter ikke å spise ting som blir sett på supersunt hvis kroppen din ikke klarer å fordøye maten. Så derfor slår jeg et slag for å lytte til sin egen kropp og lage seg det kostholdet som passer best for en selv.

En av mine utfordringer om dagen er å spise litt mindre protein og derfor laget jeg meg en deilig tallerken med sopp og pesto. Denne retten kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller kylling.

Pesto 2 ss olivenolje 1 ss linfrøolje 1 ts sitronjuice 1/4 ts herbamare (eller annet urtesalt) 20 g pinjekjerner 1 1/2 ss finhakket basilikum


Sopp

4 aroma sjampinjong 2 ss rapsolje/kokosolje til steking 1/2 dl vann Litt urtesalt

Pynt Spirer & ferske urter

Bruk en morter eller en gaffel for å knuse pinjekjernene. Tilsett resten av pestoingrediensene og bland det godt sammen. Sett til side.

Skjær soppen i skiver og stek den på begge sider i godt med olje. Når soppen har fått litt farge tilsetter du vann, lar soppen trekke til seg fuktigheten og senker temperaturen. Krydre lett med urtesalt.

Servér soppen på en tallerken med friske spirer, urter og basilikumpesto.

Nytes med det samme! ♡

Nå skal jeg straks sette på en vask før jeg skal sette meg ned og se på veterinærene. Det er så koselig å se på de nusselige dyrene og tenke tilbake til tiden da jeg selv jobbet på klinikk! I tillegg begynner jeg å bli litt bedre kjent med tvèn så jeg har funnet opptaksmulighetene. Man betaler jo i dyre dommer for å ha tv, så vi må bli flinkere til å bruke den mer! En episode av veterinærene er perfekt til en liten runde i den infrarøde saunaen min. Det blir noen ekstra gode minutter for kropp og sjel! Da gjenstår det bare å ønske deg en fortsatt fin mandag. Håper du fikk en god start på uka!

-Find happiness within yourself. Then share yourself with others ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page