top of page

Matcha latte


God mandag!

Denne helgen har jeg jobbet og jeg merket derfor at det var litt vanskeligere enn vanlig å forlate senga i dag tidlig. Hadde vært deilig å ligget der i dag, men det skal sies at ukene bare flyr av gårde så det er jo ikke så lenge til det er helg igjen! Heldigvis er jeg et vaskeekte A-menneske og jeg synes det er riktig så koselig å tusle rundt i leiligheten på morgenkvisten og ordne både frokost og lunsj. De dagene jeg derimot føler at energien ikke helt strekker til- vet jeg å kose meg med noe som gir meg en god start på dagen.

Hvis jeg føler at jeg har vært litt vel mye på kaffedrikkern prøver jeg å bytte ut litt kaffe med te og da er matcha et veldig godt alternativ.

Hvis du er en blanding av te-elsker, men ofte blir bitt av kaffebasillen kan jeg tenke meg at du kanskje har prøvd deg på matchalatte. Matcha er nemlig det supergrønne pulveret som kan brukes til alt fra te, energibarer og til is. Det er laget av finmalte grønne teblader og det skal ikke store mengdene til for å lage seg en nydelig japansk tekopp. Er man litt ny på matchafronten kan man prøve seg litt frem. Noe av det som er mest populært er den spennende vrien på den vanlige kaffe latten, nemligmatcha latte hvor man bruker nettopp matchapulver i stedet for kaffe.De første gangene kan du smake deg litt frem for å finne din favoritt! Dette er hvordan jeg lager den. Jeg bytter på å bruke rapskokos eller kakaosmør, men hvis du ønsker en enda fyldigere smaksvariant kan du bruke usaltet meierismør.

Til én kopp

Ingredienser

1 dl vann

1 dl usøtet mandelmelk

1 ss mct cocosa

1 ss rapskokos/kakaosmør/ekte meierismør

1 ts vaniljeekstrakt/vaniljepulver

1 ts kanel

1 ts matcha

Kanel til topping

Denne latten kan du velge om du vil ha i blenderen for en ekstra fluffy latte eller lage en raskere variant kun i gryte. Bland sammen vann og mandelmelk i en liten gryte. Varm opp under omrøring og tilsett mct cocosa og valgfritt smør.Blandingen skal være varm, men ikke koke. Ta gryten av varmen og bland inn resten av ingrediensene. Hvis du ønsker en ekstra fluffy latte heller du blandingen i en foodprosessor og kjører noen sekunder. Ønsker du å fortsette for hånd kan du bruke en liten visp og vispe kraftig for en luftigere latte. Serveres deretter med det samme.

Håper det smaker!

- Real happiness lies in that which never comes nor goes, but simply is ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page