top of page

Grønnkålsalat med søte nøtter & granateple


Hei og hå og god søndagskveld! Jeg rekker akkurat å tipse dere om en lun grønnkålsalat før det er leggetid. Uka vi går inn i kommer til å bli veldig hektisk så jeg trenger all den hvilen jeg kan få. Derfor har jeg også stått og kokkelert litt så jeg har litt proteinkilder klare til ukens lunsjer. Noen ganger skal det gjerne gå litt raskt, for selv om jeg er glad i å lage mat hender det jo at man har andre ting å gjøre! Hvis du har litt bedre tid enn meg til uka frister det kanskje å prøve noe nytt? Jeg er jo veldig glad i grønnkål og bruker det mye. Stort sett bruker jeg det i frokostomeletten min sammen med spinat, men også som tilbehør til middag hvis ikke kreativiteten helt strekker til. Grønnkål har jeg alltid i kjøleskapet og er en venn i nød. Den kan brukes til alt; chips, stekes, spises rå, i omeletter, for seg selv, brukes i pesto og ikke minst i en grov salat som denne, og mye mye mer, Et tips til en lunsj denne uka er nemlig en lun grønnkålsalat med søte nøtter. Denne salaten er også god kald på en varm sommerdag! Tilsett gjerne kylling eller kald laks hvis du ønsker en enda mer mettende salat eler en middagssalat.

I denne oppskriften har jeg brukt granateplekjerner. Mitt absolutte tips (hvis du ikke føler at du får spist opp et helt granateple) er å kjøpe frosne eller ferske granateplekjerner. De er da ferdig renset (genialt) og du slipper å være redd for å få rødfarge over hele kjøkkenet. Når du åpner et granateple på riktig måte griser det jo ikke så mye, men å kjøpe ferdig rensede kjerner synes jeg er best! Jeg kjøper frosne økologiske granateplekjerner i Sverige. I tillegg er det superenkelt å ta opp den mengden du ønsker å bruke ❤

Til én porsjon Ingredienser 1/2 squash 1 neve grønnkål Litt salt & pepper (evt herbamare) 1 ss rapsolje/kokosolje til steking 2 reddiker 1 stor klype brokkolispirer 1 ss granateplekjerner

Søte nøtter 1 neve valnøtter (ca 20 g) 1 ts ekte smør/rapskokos Litt valgfri søtning (sirup med lav GI, sukrin, sukrin gold etc)

Bruk en spiralizer eller et rivjern til å lage squashspaghetti. Stek squashen i en panne sammen med olje og opphakket grønnkål. Tilsett salt & pepper. Rens og del reddikene og skjær dem i mindre skiver og legg dem i pannen. Senk temperaturen på pannen og finn frem en annen panne som du skal lage de søte valnøttene i. Legg smør og søtning i pannen og la det smeltes lett så søtningen og smøret blir blandet godt. Hvor mye søtning du trenger/ønsker bør du smake deg til da det kommer ann på hvilken type søtning du bruker. Når søtningen og smøret er smeltet legger du valnøttene i pannen. Ikke har for sterk temperatur på pannen. Nøttene tåler ikke høy temperatur og må ikke bli brent.

Bland inn brokkolispirer i squashblandingen rett før servering.

Server squash- & grønnkålblandingen med de søte nøttene og friske granateplekjerner.

Håper det smaker!

- Be proud of who you are ♡

Da håper jeg du har hatt en fin helg og spart opp litt ny energi til den nye uka! Det har i hvertfall jeg og det skal komme godt med! ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page