top of page

Kokosboller


God lørdagskveld!

Vi kom hjem fra en ukes ferie på Kypros i går og nå er kofferten tømt og ryddet bort. Det er alltid litt tiltak å gjøre det så det lønner seg å gjøre det så fort som mulig for å få det overstått. Så nå kan jeg bare slappe av og nyte resten av lørdagskvelden. Selv om det er deilig å være på ferie er det alltid litt blandede følelser når ferien går mot slutten. Å komme hjem til min vanlige mat er noe jeg alltid gleder meg litt tid. Det er jo ikke alltid så lett å spise ute og selv om jeg finner gode alternativer, så blir det ikke helt som kroppen er vant til. Men litt ferie må man jo ha i ny og ned- det er deilig og sol gir ny energi! Så nå ser jeg frem til litt hverdag igjen! Håper bare at vi kan få litt bedre vær og varme her også- det hadde ikke gjort noe!

Siden det er helg vil jeg komme med en enkel oppskrift på litt helgekos- eller hverdagskos om du vil. Noe av det enkleste og kanskje raskeste man kan lage som litt snop er kokosboller. Hvis man ser bortifra at de skal stå kjølig og hvile litt før de kan dyppes i sjokolade, er dette absolutt raske greier. Kokosboller er også enkle å gjøre litt sunnere og mere blodsukkervennlige. Her har jeg valgt å bruke tagatesse som er en søtning som jeg synes passer bra til formalet. Tagatesse er god på smak og oppløses lett når den kommer i kontakt med varme.

Til ca 8 kokosboller avhengig av størrelse Ingredienser 2 eggehviter (jeg brukte fra store egg) 2 ss tagatesse 2 ss vann 3 gelatinplater

100 g smeltet mørk sjokolade Kokosmasse

Stivpisk eggehvitene i en bolle og sett til side. Legg gelatinplatene i litt vann. I en liten gryte har du i 2 ss vann og 2 ss tagatesse. Sett gryten på lav til middels varme og rør godt mens tagatessen smelter. Når tagatessen er godt blandet (sukkerkornene er borte) er blandingen ferdig. Skru av varmen på platen og klem vannet av gelatinplatene. Tilsett gelatinplatene til gryten og rør til gelatinen er oppløst. Tilsett deretter blandingen til eggehvitene og bruk håndmikseren til å lage en nokså stiv marengs. Blandingen vil stivne mer når den avkjøles. Deretter lager du topper utover et bakepapirkledt stekebrett. Du kan bruke en skje eller lage en enkel sprøytepose. Et tips er å ha litt kokos på bakepapiret- da løsner kokosbollene lettere fra papiret.

Sett dem til kjøling i kjøleskap eller i fryseren. Når de er stive kan du dyppe dem i litt smeltet mørk sjokolade og strø kokosmasse over

Så er det bare å kose seg!.

- By listening you comfort another person

Ha en fortsatt fin lørdagskveld!!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page