top of page

Nøttekake med mørk sjokoladekrem


Håper dere har en fin påske! Jeg har jobbet de to siste dagene, men nå skal jeg ha fri frem til tirsdag så det blir deilig. Når det er påske er det lov til å kose seg litt ekstra. Derfor vil jeg dele en liten godsak med dere- nemlig en kake! Det er jo ikke såå ofte jeg deler kakeoppskrifter. Det er rett og slett fordi jeg ikke lager så mye kaker. Jeg er i utgangspunktet fornøyd med litt mørk sjokolade og synes ikke alltid det er så lett å få til bra dessert- eller kakeoppskrifter som ikke skal inneholde meieriprodukter. Men det hender jo at jeg får besøk og har lyst til å servere noe godt, og plutselig blir det improvisert litt og man ender opp med noe som ser ut (og smaker) som en kake.

Denne deilige sjokoladekaken er enkel å lage og kan med fordel lages dagen før den skal serveres. Den er basert på en nøttebunn med hovedsaklig valnøtter som største ingrediens, men også noen mandler har fått være med. Du kan godt lage ren valnøttbunn eller ren mandelbunn hvis du ønsker det. Andre nøtter kan selvfølgelig også brukes. Sjokoladekremen er basert på avocado og er derfor helt meierifri. Det gir en deilig kremete sjokoladekrem som ikke smaker avocado, men som er rik pådeilig mørk sjokoladesmak. Når det kommer til sjokoladekremen bør du lage den litt på "feelingen". Det er vanskelig å gi eksakte mengdeanvisninger når avocadoer kommer i forskjellige størrelser og raw kakao kan ha ulik smak. Jeg har derfor laget to forskjellige versjoner så du selv kan prøve deg frem og finne din favoritt. Du kan selvfølgelig bruke annen søtning enn stevia eller sukrin gold, men i dette tilfellet syntes jeg det fungerte bra. Så jeg håper ikke oppskriften virker altfor rotete! Sjokoladekremen er nemlig veldig lett å få til, men som jeg skrev over er det litt vanskelig å gi eksakte mengdeanvisninger. I tillegg er jeg opptatt av at du skal bruke sansene dine når du lager mat.

Til én kake (flere porsjoner)

Ingredienser


Bunn 200 g naturelle valnøtter 100 g naturelle mandler 2 små egg 2-3 ss sukrin gold 1 ss rapskokos/ romtemperert ekte smør

1 ss sukrin gold

Alternativ 1 Sjokoladekrem 2-3 modne avocadoer (avhengig av størrelse og ønsket mengde krem) 4- 6 ss raw kakao (beregn ca 2 ss pr medium størrelse avocado) Ca 6 ss sukrin gold (smak til) Litt usøtet mandelmelk Litt salt Evt litt økologisk vaniljepulver

Alternativ 2 Sjokoladekrem 3 avocadoer 4-6 ss raw kakao 15-18 dråper stevia m vaniljesmak 3 ss sukrin gold Litt usøtet mandelmelk Litt salt Litt økologisk vaniljepulver

Bløtlegg gjerne valnøttene og mandlene før du begynner å lage kaken. Les hvorfor her

Sett ovnen på 150 grader Ha mandler og valnøtter i en foodprosessor og kjør til ønsket grovhet. Finn frem en bakebolle og knekk to egg oppi. Tilsett sukrin, rapskokos og nøttemassen. Bland det godt sammen og fordel deigen i en rund kakeform (ca 20 cm) eller en paiform.

Stek bunnen i ca 20 minutter. Ta den ut og fordel 1 ss sukrin gold over bunnen. Sett den inn i ovnen igjen og la den steke videre i 5- 10 minutter. Avkjøles før den pyntes med sjokoladekrem.

Finn frem en bakebolle/ stor skål. Mos avocadokjøttet godt med en gaffel. Bland i raw kakao, ca 1/2 ts vaniljepulver og litt usøtet mandelmelk. Bland det godt sammen og tilsett litt og litt søtning mens du smaker til. Bland i litt mer mandelmelk hvis det blir tørt. Når du er fornøyd med søtningen avslutter du med litt salt for å fremheve smakene.

Fordel sjokoladekremen over nøttebunnen.

Kaken bør oppbevares i kjøleskap, men kan med fordel tas ut noen minutter før servering. Servér gjerne kaken med revet sjokolade eller kakaopulverdryss.

NYTES!

- May all beings be happy ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page