top of page

Grønn pesto


Hei og hå!

I dag er det tid for en oppskrift på tilbehør og pesto er noe som mange bruker.

Siden de fleste pestoer inneholder meieriprodukter har det ikke blitt så mye pesto på meg det siste året, men pesto er veldig lett å lage og du kan jo putte i hva du enn måtte ønske. Det er mulig det er regler for hva en pesto må inneholde for å faktisk kunne kalles en pesto, men jeg tenker at det kan få lov til å kalle den pesto når den inneholder olivenolje, krydderurter og pinjekjerner/nøtter. Derfor har jeg i dag en oppskrift til inspirasjon til hva du kan ha oppi din egen hjemmelagde pesto.

Denne pestoen er fin til å ha som tilbehør. Den passer til fisk, kylling og kjøtt (så og si alt), men du kan også ha den oppå f eks kylling eller fisk i ovnen. Oljene vil trekke ned i kjøttet og gjøre det ekstra saftig. Nammis! Ikke alle tåler pinjekjerner så her har jeg laget en versjon med valnøtter i stedet, men så og si alt blir godt i en pesto. Det er bare å være litt kreativ og smake litt underveis. I tillegg er det utrolig raskt laget. Man trenger jo bare å grovdele ting (hvis det er snakk om store ting som gresskar) så gjør kjøkkenmaskinen resten av jobben. Det er ikke helt sesong for gresskar nå, men i noen butikker kan du være heldig å få tak i noen. Du kan også bruke andre typer gresskar i denne pestoen, ta en titt på min gresskarguide her. Jeg valgte å bruke rapsolje i denne oppskriften, men du kan også bruke olivenolje hvis du ønsker det. Jeg er veldig glad i en rund avslutning og synes noen ganger at smaken fra olivenoljen kan bli litt for dominerende. Linfrøolje er ellers et godt alternativ som også gir en god, rund smak.

Pesto (flere porsjoner)

Ingredienser 100 g hokkaido gresskar 1/2 hvitløk uten fedd 20 g fersk spinat 20 g grønnkål 15 g valnøtter 1 ts ferskpresset sitron 1 ss finhakket fersk basilikum Litt salt & pepper 2 ss olivenolje 1 ss kaldpresset rapsolje

Skjær bort skallet på gresskaret og del det i mindre biter. Finhakk hvitløken og legg den i kjøkkenmaskinen. Deretter har du resten av ingrediensen oppi kjøkkenmaskinen og kjører til ønsket konsistens.

Kan oppbevares i kjøleskap i 2-4 dager.

Lykke til ♡

-Being calm- giving direction to the river of time.

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page