top of page

Grov tunfisksalat


God tirsdag!

I dag er det tid for litt lunsjinspirasjon og selv om denne lunsjen er laget hjemme på kjøkkenet er den like fin å ha i matboksen.

Noen ganger ønsker jeg meg nemlig litt raske løsninger til lunsj (det er jeg nok ikke alene om), men med litt allergier og det jeg vil kalle et -til-tider-spesielt-kosthold, så er det ikke alltid så enkelt å finne lynraske løsninger. Jeg spiser i utgangspunktet ikke så mye tunfisk, men jeg hadde nesten glemt at det eksisterte så da tenkte jeg at det var på tide å lage noe med tunfisk. Det er jo veldig greit å ha for hånden hvis man glemmer lunsjen sin hjemme en dag (nesten krise) - eller hvis man vil ha litt variasjon!

Tunfisk og majones synes jeg er en veldig god kombinasjon og i denne grønnkålsalaten får man litt smaken av majones selv om jeg har valgt å bruke en hvitløksmajones i dette tilfellet (aioli) Aiolien setter salaten litt på spissen, men du kan selvfølgelig bruke vanlig majones hvis du ønsker en rundere undertone. Jeg har også brukt en tunfisk i olivenolje, men det går fint ann å bruke en tunfisk i vann også. Da kan du gjerne tilsette 1 ss olivenolje eller en annen olje du liker godt. Linfrøolje egner seg også bra. Styr gjerne unna vanlig tunfisk i olje da denne ofte er tilsatt solsikkeolje som er høy på omega 6. Tunfisk er i utgangspunktet billig, men velg gjerne en tunfisk du vet er av god kvalitet. Selv om dyrt nødvendigvis ikke betyr bra, så les deg frem på boksene og finn den av best kvalitet. Se på ingredienslisten, hvilken olje den inneholder (hvis tilsatt olje) og om det er noen tilsetninger.

Ellers er denne salaten raskt laget og du kan i utgangspunktet blande alt sammen og spise den som en rawsalat. Jeg foretrekker derimot alltid varmebehandlet grønnkål (som er lettere å fordøye), men her er det snakk om smak og behag!

Jeg har også prøvd en ny aioli i dag. Denne hadde jeg nemlig ikke lagt merke til i butikken før, så denne måtte bli med meg hjem. Den var grei på smak og hadde en fin ingrediensliste, men jeg foretrekker fortsatt BAMA sin aioli. Synes den er veldig god! Men det er alltid gøy å smake noe nytt! Man vet jo aldri om man har funnet en ny favoritt før man har testet ut noe nytt. I utgangspunktet burde jeg laget min egen aioli, men noen ganger er det enkle ofte det beste!

Til én porsjon Ingredienser 1 liten boks tunfisk i olivenolje 2 never grønnkål 1 ss rapsolje/kokosolje til å steke i 3 suragurk i mindre biter (av god kvalitet) 1 stor klype reddikspirer 1 ss aioli Ca 10 g pinjekjerner

Stek grønnkålen på pannen i olje og la den simre litt før du tilsetter spirer og pinjekjerner. Hold en medium temperatur i pannen så pinjekjernene ikke blir brent, men får litt farge. Tilsett deretter suragurk, tunfisk og aioli og bland det godt sammen.

Serveres med det samme! ♡

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page