top of page

Enkel lys hjertekake


Hei mandag!

Valentinesday nærmer seg med stormskritt og derfor er det mange som er på jakt etter ulike oppskrifter på hva de kan sette på tallerkenen til sin kjære. Jeg skal innrømme at vi ikke gjør noe spesielt ut av valentinesday- det er egentlig en helt vanlig dag for oss. Derimot har vi kalt ukens treningsøkt som faller på den 14. for en valentinesday-trening, så har vi i hvertfall en treningsdate sammen. Vi gjør med andre ord veldig lite ut av denne dagen, men for de av dere som ønsker å gjøre noe koselig, men enkelt, vil jeg tipse om å lage noe i en hjerteform. Man kan alltids bruke pepperkakeformer, ildfaste hjerteformer og andre former som minner deg om kjærlighet og i denne oppskriften har jeg brukt en hjerteformet silikonform for å lage en liten søt kake på pannen. Du kan også lage en tilsvarende hjerteomelett eller noe annet du finner på!


Dette er en enkel liten kake/pannekake som du kan bruke som et utgangspunkt til å lage en god frokost eller kanskje en dessert. Servér gjerne kaken med hjemmelaget is, friske bær eller noe annet du liker godt. Her har jeg pyntet den helt enkelt med sukrinmelis og en klatt smøremyk rapskokos (smør), rett og slett fordi jeg synes at pannekaker og smør passer godt sammen! Er du glad i sitronkake kan du gjerne tilsette litt saft fra en ferskpresset sitron. Dette gir en litt saftigere kake med mer smak.

Til én porsjon

Ingredienser 1 stort egg 2 ts chiafrø 1 ts kokosmel 1 ts sesammel 2 ts sukrin 1 ss fiberhusk Litt økologisk vaniljepulver Evt litt saft fra en fersk sitron (gir sitronkake)

Sukrinmelis til pynt

Oppskriften er raskt laget og røren tykner fort. Derfor er det en fordel å ha alt helt klart.

Finn frem en panne og sett silikonformen i.

I en bakebolle blander du sammen alle ingrediensene og heller blandingen i formen.

Stek på middels varme til hjertet har blitt såpass stekt at du kan ta av formen uten at røren velter utover.

Stek deretter kaken litt på den andre siden.

Servér kaken med valgfritt tilbehør ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page