top of page

Hjemmelaget leverpostei


God søndagskveld! Håper dere har hatt en fin helg. Siden jeg er glad i innmat og gjerne vil at flere rundt meg skal spise mer innmat- tenkte jeg at det passet bra med en ny oppskrift innenfor feltet. Jeg hadde nemlig litt kyllinglever i fryseren og endelig ble det tid til at jeg fikk tatt den opp og brukt den til noe! Jeg er veldig glad i stekt lever og vil gjerne spise lever ofte, men så er det jo det med lever og høyt innhold av vitamin A og at man derfor skal spise det i litt begrensede mengder og ikke for ofte (vitamin A er toksisk i store doser) Men innmat er veldig sunt og jeg håper at jeg kan inspirere litt med denne leverposteien. Så hvis du ikke vil spise lever på andre måter, men liker leverpostei- ja da foreslår jeg at du leser videre.

Jeg har selv ikke spist leverpostei på endel år fordi leverpostei dessverre inneholder mye rart og lite lever. Lager du den derimot selv kan du bestemme akkurat hva som skal være oppi og du trenger ikke å være redd for at den ikke skal smake godt eller ikke smake ordentlig leverpostei. Denne leverposteien smaker skikkelige saker og minner veldig om den ovnsbakte typen du får kjøpt på butikken. Denne er meierifri (jeg brukte rapskokos) og selvfølgelig helt glutenfri og lavkarbovennlig. Her er det rene og flotte ingredienser for når du lager hjemmelaget leverpostei er kun det beste godt nok!

Du velger selv hvilken form leverposteien din skal ha. Her har jeg valgt å bruke en rund form, men du kan bruke en brødform eller en større ildfast form. Jo større form- jo lavere leverpostei og muligens kortere steketid, så følg litt med når den begynner å nærme seg ferdig.

Leverposteien skal stekes i vannbad. Finn derfor frem den dypeste pannen du har eller en større ildfast form som den andre formen kan stå oppi. Fyll deretter den store pannen/ildfaste formen med litt vann så det står godt oppover formen med leverpostei.

Til en stor porsjon leverpostei (ca 650 g)

Ingredienser 400 g kyllinglever 1 stor sjalottløk 2 hvitløksfedd 4 skiver bacon (av god kvalitet) 4 ss rapskokos (evt ekte smør)

1 stort egg 1 liten ts ceylon kanel 1 ts himalayasalt 1/2 ss fiberhusk 1 ts finhakket fersk ingefær

Sett ovnen på 160 grader Skjær sjalottløk, bacon og hvitløksfedd i mindre biter og stek det i en panne sammen med smøret. Når det har fått litt farge skrur du av platen og heller blandingen i en foodprosessor. Rens og skyll kyllingleveren godt og tilsett den til foodprosessoren sammen med resten av ingrediensene. Kjør til det hele har blitt en jevn masse. Hell massen i en ildfast form og sett den ildfaste formen i vannbad.

Stek leverposteien midt i ovnen i ca 50-55 minutter avhengig av størrelse på formen.

I mellomtiden er det bare å nyte den deilige duften av hjemmelaget leverpostei.

Tips: Hjemmelaget leverpostei er skikkelige godsaker! Hva med å dele godsakene med noen du er glad i? I år fikk min mamma hjemmelaget leverpostei på morsdagen ♡

Ha en fortsatt fin søndagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page