top of page

Meierifri focaccia


Hei dere! Nå har jeg endelig fått ordnet med en mobilversjon av bloggen, så jeg håper at det nå skal gå raskere å laste bloggen når man bruker mobiltelefon. Det er derimot noen småting som ikke helt fungerer som jeg ønsker så det må jeg jobbe litt med i helga! Mobilversjonen er i hvertfall oppe og går så da håper jeg at flere kan få med seg de nye oppskriftene jeg legger ut!

Nå er det fredag og det er tid for helg og det er nettopp i helgene at mange tar seg ekstra god tid på kjøkkenet for å lage ekstra god mat eller at folk har tid til å eksperimentere med nye oppskrifter. Jeg har fylt kjøleskapet med litt tapasingredienser i det siste og da kom jeg på at jeg også måtte lage en focaccia, for det er lenge siden. Fordi jeg ofte har laget focaccia på slump (og ikke skrevet ned hva jeg har brukt) tenkte jeg at det var like så greit å ta utgangspunktet i oppskriften på ciabattaene (her).Dette er en veldig kjapp og enkel deig som er veldig lett å ha med å gjøre og du kan forme den til hva du vil. Her valgte jeg å forme den til et rundt focacciabrød, pynte med olivenolje, flaksalt og urter.

I utgangspunktet er det jo rosmarin man skal bruke til focaccia, men fordi jeg vil at det skal være litt mildere i smaken valgte jeg å bruke timian. Timian går til absolutt alt (i mine øyne) og passer litt bedre hvis brødet skal ha en litt dempet smak hvis det skal brukes som tilbehør til noe som ikke har så mye smak i seg selv. Hvis du er veldig glad i urtesmaken kan du gjerne blande inn timian i deigen også. Denne bør da tilsettes når du blander sammen de tørre ingrediensene. Man kan også bruke herbamare i steden for salt når man blander sammen de tørre ingrediensene. Vær kreativ og lag din egen vri! Oppskriften er altså meierifri og du kan egentlig leke litt rundt med blandingsforholdene til meltypene. Jeg har valgt mandelmel som en basis fordi jeg ønsker et brød med veldig lavt karbohydratinnhold, men du kan mikse helt som du vil!

Ett medium focacciabrød (flere porsjoner) Ingredienser 2 dl mandelmel (finmalt & fettredusert) 1 dl sesammel 1 ss kokosmel 5 ss fiberhusk 2 ts bakepulver Litt salt Ca 2 ts eplecidereddik 3 dl kokende vann 3 eggehviter

Sett ovnen på 175 grader Ha de tørre ingrediensene i en bolle og sett til side. I en annen bolle blander du sammen eggehvitene, vannet og eplecidereddiken med en håndmixer. Bland deretter det fuktige med det tørre samtidig som du visper. (Ikke visp lenger enn at massen har blitt jevn) Form deretter en stor bolle av deigen og sett focacciaen på et bakepapirkledt stekebrett. Lag rutemønster med en skarp kniv. Deretter kan du dryppe over litt olje, strø over flaksalt og timian. Stek focacciaen på nederste rille i 40- 50 minutter.

Tips til bruk; Spis brødet som det er, bruk det som tilbehør til tapasbordet. Oliven, skinke, oster, spekemat. Focaccia er godt til alt! Bruk gjerne oppskriften som brød og nyt litt ekstra god smak sammen med godt pålegg. Brødet egner seg også som sandwichbrød.

Ha en fortsatt fin fredagskveld ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page