top of page

Marsipankuler med sjokoladetrekk


Hvis du så på oppskriften på den hjemmelagede marsipanen og tenkte at du ville prøve å lage den, så er det kanskje fint med litt inspirasjon til hva man kan lage ut av marsipanen. Marsipan er jo godt i seg selv, men ofte vil man gjerne gjøre litt mer ut av marsipanen så den både smaker enda bedre og blir litt finere å se på.

Her har jeg kledd marsipanen helt enkelt i sjokolade og deretter pyntet med litt kokos. For litt fargespill har jeg brukt litt konditorfarge i kokosmassen- så den skal bli litt mer dekorativ, Vanligvis ville man kanskje brukt kakestrøssel eller noe sånt som pynt, men her er det altså en sukkerfri og superenkel pynt som får trone toppen av kulene.

Marsipanen tar ikke spesielt lang tid å lage og med en gang du har kjevlet den ut til kuler- kan du pynte dem. Oppbevar deretter kulene i kjøleskap til de skal serveres.

Hjemmelaget marsipan

Ingredienser

Sukkerlake 2,5 ss tagatesse 2,5 ss vann

Marsipanblanding

2 eggehviter (jeg brukte fra medium egg) 4-5 ss sukrinmelis (smak til) 200 g finmalt, fettredusert mandelmel

Pynt

Ca 100 g mørk sjokolade

Litt kokosmasse

Eventuelt litt konditorfarge (jeg brukte rød)

Finn frem en liten gryte og ha tagatesse og vann oppi. Sett gryten på komfyren og varm opp blandingen på svak varme til det har blandet seg godt sammen. Deretter setter du sukkerlaken til avkjøling.

Når sukkerlaken er avkjølt kan du ha den i en bakebolle sammen med eggehvitene og sukrinmelisen. Start gjerne med 4 ss sukrinmelis, du kan alltids tilsette mer siden. Bruk en visp (maskin/for hånd) til å blande det godt sammen. Deretter tilsetter du mandelmelet og visper/knar det litt sammen. Smak gjerne på marsipanen nå for å se om du vil tilsette litt mer søtning. Sett deretter marsipanen i kjøleskap i minimum 30 minutter.

Deretter er det bare å kjevle ut eller forme som du ønsker.

Smelt sjokolade enten i vannbad eller i en liten gryte sammen med litt cocosa.

Deretter dypper du mandelkulene/formene ned i sjokoladen og lar litt overflødig sjokolade renne av før du setter kulene på et bakepapir eller en tallerken. Strø

deretter litt kokosmasse iblandet litt konditorfarge over.

La kulene avkjøles ordentlig før de røres.

Oppbevares helst kjølig frem til servering.

Tips; Hvis du synes at marsipanen klisser mye kan du tilsette litt mer mandelmel til deigen. Synes du den klisser litt kan du bake ut marsipanen med litt mandelmel på fingrene eller på kjevlen din.

Du kan selvfølgelig også lage andre former på marsipanen din. Her har jeg også laget stjerneformer med en liten pepperkakeform. Silikonformer kan også fylles med marsipan og deretter trekkes i sjokolade!

Namnam!

Det er forresten lov til å prøvesmake litt før jul...man kan jo alltids lage en ny batch med marsipan! Marsipanen min har fått bein å gå på så jeg får nok lage litt mer neste helg!

Ha en fortsatt fin søndag og en god start på uka i morgen ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page