top of page

Gresskarmuffins


Hei dere! Hva er vel ikke bedre enn å starte uken med noe godt? I dag har jeg en oppskrift på muffins til dere! Dette er ordentlig høstlige og gode muffins som passer perfekt når du er sugen på noe godt! Gresskaret gir ekstra saftige muffins og sammen med de deilige krydderne får du spennende muffins som absolutt er mye mere spennende enn hva de ser ut som! Hvis du vil ta den helt ut kan du pynte muffinsene med en smørtopping, men jeg har desverre ingen meierifri oppskrift på det. Det er ikke den ting gresskar ikke kan brukes til og ofte finner man gresskar i kombinasjon med krydderne under. Det er jo ikke akkurat så rart, det smaker jo fantastisk sammen.

Så hvis du vil bake noe en dag kan disse varmt anbefales! Jeg har hatt med en muffins på jobb de siste dagene og spist på vei hjem. Deilig med litt snacks! Fryser du dem og tar opp om morgenen når du drar får du en superfersk og saftig muffins på slutten av dagen! Gresskaret jeg brukte heter Uchiki Kuri, er oransje og er formet som en stor løk. Jeg prøver å lære meg navnene på de ulike gressarsortene så jeg kan fortelle dere akkurat hvilken type gresskar jeg bruker, for jeg har funnet ut at det faktisk spiller en rolle. Du kan også bruke butternut squash her, men det vil ikke gi like mye saftighet til muffinsene.

Gresskarmuffins (gir ca 12 muffins) Ingredienser 2 egg 20 g tagatesse 25 g sukrin gold 20 g sesammel 10 g havremel 1 ts fiberhusk 40 g kokosmel 40 g mandelmel 1 ts natron 1 ts vaniljepulver 1 ts kanel 1 ts kardemomme 1/2 ts ingefær (krydder) 100 g rapskokos, smeltet (evt ekte smør) 300 g gresskar

Sett ovnen på 175 grader Skjær av skallet på gresskaret og mål opp 300 gram. Del gressakret i mindre biter og ha det i en foodprosessor. Kjør til det er blitt finhakket og sett til side. Finn frem en bakebolle og pisk egg, tagatesse og sukrin til en luftig eggedosis. Deretter blander du inn alle de tørre ingrediensene. Smelt rapskokos i en liten gryte og tilsett smør og gresskar til de tørre ingrediensene. Fordel deigen i muffinsformer og stek dem i 25-30 min.

Avkjøles litt før de nytes!

Håper det smaker! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page