top of page

Allergivennlige vafler


It's waffle time!

Hei dere. Håper dere har en fin lørdag så langt. Klokken er jo ikke så mye enda så kanskje du fortsatt ligger i senga og leser dagens nyheter. I dag vil jeg dele en oppskrift på allergivennlige vafler med dere! Dette er vafler uten meieriprodukter, gluten og sukker- og i tillegg er de lavkarbovennlige! Vi hadde nemlig vafler på jobb i går og det fikk meg til å innse at jeg ikke hadde laget vafler helt uten meieriprodukter før. Jeg fikk selvfølgelig lyst til å sjekke ut dette da jeg kom hjem fra jobb, men fant ingen lavkarbovennlige oppskrifter uten meieriprodukter. Jeg har jo selv laget deilige rømmevafler og brukt fløte i vaflene mine før, men å finne lavkarbovennlige oppskrifter helt uten meieriprodukter var altså vanskelig- jeg fant ingen. Så da vi kom hjem fra trening sent i går kveld og jeg var veldig sulten, kastet jeg fra meg treningsbagen og løp inn på kjøkkenet for å finne frem vaffeljernet. Akkurat hva jeg trengte i går var å momse litt gode vafler! En ting jeg har lært meg etter flere år med baking og kokkelering med diverse typer "lavkarbomel" (mel av nøtter og frø) er at det lønner seg å blande dem. Jo flere meltyper man blander, jo bedre smaker resultatet. Denne oppskriften har derfor akkurat dette. Jeg lagde mine på slump i går og regnet ikke akkurat med at det skulle bli noe særlig bra resultat. Jeg regnet i hvertfall ikke med at de skulle få bra konsistens eller henge sammen, men det gjorde de og både smak og konsitens ble bra. Siden jeg hadde laget dem veldig på slump og ikke tatt noe bilde tenkte jeg at jeg burde lage dem på nytt i dag så jeg både kunne skrive ned ingredienslisten samt ta et bilde av hvordan de ble seende ut.

Det er jo forskjell på vafler og dette er myke vafler som gjerne skal serveres på en tallerken med en gang eller stables i tårn. Ikke vafler som skal avkjøles på rist. Selv om det altså er endel ingredienser så håper jeg at dette er en oppskrift som de melkefrie, glutenfrie, samt lavkarbovennlige magene liker og at de nå ikke trenger å lete seg i hjel på google etter en oppskrift. Her har jeg i hvertfall bare brukt norske ingredienser som du enten finner på matbutikken eller hos helsekost. Jeg hadde også oppi 1 ts surdeigspulver og den er jeg ganske sikker på at du kan sløyfe hvis du ikke har den eller finner den. Jeg kjøpte den for noen uker siden hos Røtter på Frogner, og har ikke fått brukt den så mye. I utangspunktet tenkte jeg å bruke den når jeg lager hjemmelagde knekkebrød (for å hjelpe til med å bryte ned fytinsyren i frøene), men da bruker jeg som regel litt eplecidereddik i vannet når jeg bløtlegger. Nå står jo heller ikke denne røren i flere timer så derfor gir denne teskjeen kun saftighet. Jeg tror i hvertfall ikke det har noe å si at du dropper denne (har ikke testet selv).

Du kan selvfølgelig også lage denne vaffeloppskriften med meieriprodukter eller bytte og trikse litt på ingrediensene. Jeg skriver opp både gram og ca spiseskjeer/teskjeer så du også kan lage oppskriften på slump om du føler for det.

Når vi først snakker om lavkarbovafler og vafler laget på mel av frø eller nøtter vil jeg også ta med et tips når det kommer til steking. Det er forskjell på vaffelrører og denne røren kan du gjerne fylle hjertene med, men vent noen sekunder før du legger ned lokket til vaffeljernet, ellers risikerer du at mye av røren går utover kantene på jernet og du kan risikere å få gjennomsiktige vafler. Det er kjipt! Vær derfor litt tålmodig så får du gode og fyldige vafler.

Vafler (oppskriften gir ca 4 vaffelplater) Ingredienser 2 store egg 20 g mandelmel, ca 2 ss (fettredusert, finmalt) 10 g kokosmel, ca 1 ss 10 g havremel, ca 1 ss 20 g sesammel, ca 2 ss 10 g fiberhusk, ca 1 ss 50 g sukrin gold, 3 ss 1 ts surdeigspulver 1 ts kardemomme Litt økologisk vaniljepulver 2 ss rapskokos smeltet i en gryte Ca 110 g usøtet mandelmelk (unsweetened)

Pisk eggene lett sammen for hånd og tilsett de tørre ingrediensene. Smelt rapskokos i en gryte og hell det over i de andre ingrediensene. Hell deretter over mandelmelken og visp lett til en glatt røre. Hell røren over i et smurt (for første vaffel) vaffeljern.

Nytes med det samme og gjerne med litt hjemmelaget syltetøy (bær rørt sammen med litt stevia) eller bare med litt rapskokos.

Håper det smaker! Da ønsker jeg dere en fin lørdag videre ♡

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page