top of page

Varm sjokolade


Hei dere! I dag har jeg vært i ryddehumør og ryddet nede i kjelleren. Vi har nemlig en bod som vi kaller for "penboden" og den er som et ekstra rom i leiligheten. Den er nemlig innredet, men i det siste har vi stort sett brukt den til oppbevaring og tørking av klær. Men så fikk jeg ånden over meg og har ryddet og vasket så nå er den nok en gang blitt gjort om til det den opprinnelig var ment som- et ekstra rom hvor man kan sitte og jobbe, f. eks med bloggen. Neste helg skal jeg ha fokus på meg selv og innimellom kan man trenge en retreat. I ugangspunktet skulle jeg egentlig tatt en tur på spa eller noe i den duren, men jeg har ikke klart å funnet det perfekte stedet å være på, så det har jeg til gode. Derfor blir det hjemmehelg med fokus på meg selv i stedet for. Det burde jo bli bra det også!

I dag har jeg en skikkelig høstfølelse så nå er det tid for litt koselig høststemning, stearinlys og sofakos. Og hva hører vel ikke bedre til det annet enn en deilig kopp med varm sjokolade? Et kosthold uten meieriprodukter kan være utfordrende for noen (for meg selv også innimellom) men da får man bare prøve seg frem og være litt kreativ. Heldigvis går det ann å lage en deilig kopp med varm sjokolade helt uten meieriprodukter! Og denne koppen blir absolutt fyldig og god selv om den kun inneholder mandelmelk (kjøpt) som omtrent er fettfri. Redningen er at det er endel fett i kakaoen og derfor kan man ikke merke at dette ikke er en kakaodrikk laget med H-melk. Den er også uten sukker så klart, men denne gangen har jeg brukt litt sukrin gold blandet med steviadråper. Jeg er ikke så veldig fan av sukrin i utgangspunktet, men hvis man ønsker seg en rund og fyldig søtning er sukrin gold å foretrekke. Steviadråpene jeg brukte er også tilsatt litt sjokoladesmak som igjen gir deilig fylde. Raw kakao er jo ikke akkurat så veldig søtt av seg og smaken er også forskjellig fra merke til merke. Noen er litt mere bitre enn andre. For å holde på mest mulig av de gode næringsstoffene som vi finner i raw kakao er denne varme sjokoladen ikke varmet opp til den koker. Det trenger den ikke og så lenge du serverer den med det samme, har det ikke noe å si.

Til én kopp varm sjokolade

Ingredienser Ca 2 dl usøtet mandelmelk 1 ss raw kakao (helst økologisk) 1 ts sukrin gold 3-4 dråper stevia dråper m/ sjokoladesmak Bittelitt chili (kan sløyfes)

Ha melken i en liten gryte og sett på varmen. Tilsett resten av ingrediensene og bruk en liten visp til å blande det godt sammen. Rør hele tiden og ta gryten av varmen før det koker. Serveres umiddelbart!

Deilig! ♡

Servér gjerne varm sjokolade sammen med litt nøtter, litt mørk sjokolade og kanskje med en kremtopp på toppen! Pisk litt krem av kremfløte eller den faste delen av kokosmelken hvis du ikke spiser meieriprodukter.

Så er det bare å krype opp i sofakroken og kose seg!

Det blir ikke så veldig lenge jeg skal sitte her i sofaen, men jeg skal i hvertfall ikke bruke så mye tid på matlaging i dag. Middagen vi skal ha i dag lager nemlig seg selv og det passer utmerket på en søndag. I dag er det en marokkanskinspirert kyllinggryte vi skal ha. Den er veldig god og jeg gleder meg til å dele oppskriften med dere snart! Jeg fikk jo litt inspirasjon da vi var i Marokko og nå som det går mot kjøligere tider er det ingenting som passer bedre enn fyldig krydret mat. Ha en fortsatt fin søndag og nyt de siste timene av helgen ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page