top of page

Moccadrikk (Iskaffe)


Hei og god søndag! Nå som varmen er litt tilbake er det på tide å nyte noe sommerlig ute. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal kalle denne drikken. Den minner vel egentlig mest om iskaffe tror jeg. Bare uten is. Iskaffe kan jo være så mangt uansett. Jeg har aldri vært spesielt glad i "norsk-iskaffe". Den utenlandske varianten hvor man får ekte vaniljeis i, er noe helt annet enn den vannete norske greia med isbiter og lettmelk. MEN det er noen år siden jeg drakk iskaffe sist så jeg skal ikke uttale meg så mye om det. Kanskje det har blitt bedre. Hvem vet. Uansett- dette er min form for iskaffe. God og rund på smak. Meierifri og blodsukkervennlig. Akkurat sånn vi liker det. Hvis du har litt ingredienser i hus fra før av, er denne enkel å slå sammen. Har du ikke raw kakao kan du også bruke vanlig bakekakao- det blir omtrent det samme smaksmessig.

Som søtning valgte jeg stevia og denne gangen steviadråper med smak. Dråpene egner seg jo veldig godt til flytende ting og siden dette er en moccakombinasjon ble det naturlig å bruke stevia med sjokoladesmak. For å lage en enda rundere smak valgte jeg også å tilsette bittelitt vaniljepulver og stevia vanilje. Smak til underveis og finn din favoritt! Og husk: denne kan selvfølgelig også lages varm! Forskjellen er bare at du bør bruke varm kaffe og varme opp mandelmelken først.

Ingredienser Til ett glass 1 dl kald kaffe (evt fersk, nylaget) 2-2,5 dl usøtet mandelmelk (unsweetened) 1 toppet ts raw kakao 2 ts mct-cocosa 2 dråper stevia vanilje 4 dråper stevia med sjokoladesmak Litt økologisk vaniljepulver (kan sløyfes)

Hell alt i en blender, kjør i noen sekunder. Hell i glass og NYT!

Den smaker ekstra godt med sugerør! Ha en fiiin søndag i solskinnet ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page