top of page

Gylden mandelmelk


Hei og hå og god lørdag!

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en helsedrikk som har blitt veldig populær de siste årene. Gurkemeie har jo kommet veldig på banen her i vesten og det har blitt forsket mye på dette vidundermiddelet som har lang tradisjon tilbake i Ayurvedisk medisin. Den aktive substansen i gurkemeie kalles curcumin og den har en rekke helsefordeler. Det er med andre ord ikke uten grunn at gurkemeie har hatt sitt inntok i vestlig kultur de siste årene. I tillegg til at den gylde melken er veldig god på smak er gurkemeie en kraftig antioksidant som kan bidra med å rense leveren, styrke immunforsvaret og dempe betennelser. Det er også vitenskapelig bevist at den beskytter mot endel krefttyper.

Gurkemeie kan inntas i forskjellige former og mange liker den enkle versjonen med å ta det som kosttilskudd i form av tabletter/piller. Hvis man synes at man tar nok kosttilskudd fra før av (som meg) og heller vil innta gurkemeie i andre former kan man bruke det ekstra mye i matlagingen og enda bedre; kose seg med golden milk! Golden milk er en varm gul melkedrikk som smaker nydelig. Den kan lages på mange måter, men inneholder alltid gurkemeie såklart og gjerne også svart pepper fordi bio-tilgjengeligheten av curcumin øker betraktlig i kombinasjon med svart pepper. Så mix den gjerne med de ingrediensene du liker best og lag din helt egne variant. Også barn vil elske denne søte melken! Er du forkjølet og har sår hals, dropp det gamle kjerringrådet med melk og honning og gå for denne varianten i stedet!

Til én kopp Ingredienser Ca 2,5 dl usøtet mandelmelk (unsweetened) 1 ts økologisk gurkemeie 1/2 ts økologisk ingefærpulver 1 ts MCT-cocosa 1 ts kokosblomstsirup 3 dråper stevia Litt økologisk vaniljepulver Litt svart pepper

Ha alt i en lite gryte og rør mens du varmer opp. Skal ikke koke! For en ekstra fluffy, kremet og luftig variant kan du kjøre drikken i blenderen.

NYTES med det samme!

Håper dere har lyst til å prøve- det smaker kjempegodt!

Ønsker dere en finfin lørdag i solskinnet ♥

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page