top of page

Brokkoligrateng


Hei og god torsdag!

Selv om jeg ikke er så inne i melkeproduktverdenen betyr ikke det at jeg ikke lager mat med melkeprodukter i! Jeg har jo en kjæreste som selvfølgelig skal få lov til å spise melkeprodukter og det gjør at jeg får være litt kreativ på kjøkkenet om dagen, selv om min egen mat ikke er så spennende å lage akkurat nå. Så blir det jo bare ekstra spennende når jeg ikke helt vet hva det jeg serverer smaker, men denne brokkoligratengen falt veldig i smak og da må jeg jo dele oppskriften. Dette er en veldig enkel grateng, med mye smak og som er rask å lage. Jeg lagde den på slump så det blir mer en ingrediensliste og så får dere heller ta utgangspunkt i den. Jeg lagde dette som en én-porsjonsgrateng så lag den større hvis du ikke skal spise alene. Og siden jeg har brukt revet ost her vil jeg bare ta med at jeg alltid vil anbefale å bruke revet ost av god kvalitet. Det vil si; riv osten selv eller kjøp revet ost som ikke er tilsatt stivelse eller andre ingredienser som er unødvendige (eks potetstivelse) Noe revet ost er faktisk ikke ost i det hele tatt, så les på emballasjen. Selv liker jeg å bruke Tine revet ost, både original og 4 oster.

Til én porsjon

Ingredienser 1 kyllingfilét Litt rapsolje 1 ts cocosa med hvitløk Salt & pepper Roasted garlic & pepper (Krydderblanding, Santa Maria) Chicken & steak (Krydderblanding, Santa Maria)

Ca 1/2 brokkoli (jeg brukte frosssen) 1 ss rød pesto Litt fetaost 1 neve revet ost 1 skive mozarellaost Litt tørket oregano

Sett ovnen på 200 grader Del kyllingfiléen i biter og ha den i en panne sammen med litt rapsolje og 1 ts cocosa. Krydre med salt&pepper og krydderblandingene roasted garlic & pepper samt chicken & steak. Kok opp vann i en gryte og tilsett litt salt og frossen brokkoli. Når vannet igjen koker er brokkolien ferdig. Hell av vannet og sett til side. Finn frem en liten ildfast form og ha den stekte kyllingen og kraften/oljen fra pannen oppi. Legg deretter brokkoli, pesto, fetaost og revet ost innimellom kyllingen og legg til slutt på en oppdelt mozarellaskive. Avslutt med å strø over litt oregano. Sett formen inn i ovnen og la den steke i ca 15 minutter eller til osten er gylden.

Håper det smaker!

Ønsker deg en fortsatt fin torsdagskveld! Ikke lenge igjen til helg nå. Håper det blir litt bra vær så vi får

grillet litt og kost oss på verandaen ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page