top of page

Açaí superbolle med blåbær, fiken & mandel


Hei og god lørdag! Endelig helg og tid for å gjøre litt annet enn på hverdagene. Denne lørdagen blir startet med en deilig frisk bærfrokost før vi snart skal dra på trening. Stort sett liker jeg best å trene om kvelden, men i dag passer det best med litt morgentrim! Da er denne bollen kjapp og enkel for jeg må alltid ha frokost før jeg driver med en eller annen form for treningsaktivitet. Denne frokostbollen kan lages kvelden i forveien i form av "kjøleskaptsgrøt", eller du kan lage den 5 minutter før du ønsker å spise den. Det er helt opp til deg. Det avhenger egentlig bare om du vil spise den helt kald eller lun.

Grunnoppskriften er veldig enkel og den er fin å lage på slump. Jeg lagde den av forskjellige type bær som er inkludert i de frosne skogsbærblandingene man får kjøpt på butikken. Man kan også lage den av bare bringebær eller bare blåbær. Det smaker også veldig godt! Jeg synes i utgangspunktet at acai gir en litt blåbær/skogsbæraktig smak som passer godt med bær av lignende smak. Noen sier også at acai smaker som en blanding av bjørnebær og kakao, men jeg er ikke helt sikker på den kakaosmaken, men at det smaker veldig godt og har en litt rund smak, det kan jeg være enig i.

Hvis du ikke har hørt så mye om acai før eller fått med deg hva det er for noe så er acai et bær som er veldig rikt på antioksidanter, vitaminer og mineraler. Derfor blir det omtalt som supermat. Så sammen med chiafrø (hvis du bruker chiafrø av god kvalitet så klart) vil dette bli en skikkelig superbolle med antioksidanter og masse omega 3. Visste du foreksempel at 2 ss chiafrø inneholder mer omega-3 enn en laksefilet? Vel nå er det vel kanskje ikke så imponerende med tanke på den norske oppdrettslaksen, men det er jo litt morsom fakta allikvel.

Til én porsjon brukte jeg ca

100-150 g frosne bær (jeg brukte skogsbærblanding)

2 ts acai pulver

1 ss mct olje

2 ss chiafrø

Litt valgfri søtninng (jeg brukte stevia)

Litt økologisk vaniljepulver

Litt vann eller usøtet mandelmelk

Pynt

Litt fiken

Litt blåbær

Noen mandler delt i to

Litt dryss av kokos

Varm opp bærene i en gryte og la dem ryke litt før du skrur av varmen.

Tilsett vann, chiafrø og acaipulver og rør til chiafrøene begynner å svelle litt.

Nå kan du tilsette litt sødme i form av vaniljepulver og valgfri søtning hvis du ønsker det.

Når grøten har ønsket konsistens tilsetter du mct olje og heller grøten i en skål.

Nå kan du pynte med fiken,blåbær og mandler. For litt ekstra pynt og hvis du liker kokossmak, kan du også strø litt kokos over.

Velbekomme!

Ønsker deg en finfin lørdag ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page