top of page

Frokostbolle med avocado & skivede mandler


Da var det fredag igjen og jeg er fortsatt ikke frisk, frustrerende nok. Hodet er jo alltid med, det er kroppen som er på tur og da sier det seg selv at man begynner å kjede seg noe veldig. Hodet stopper meg i hvertfall ikke fra å finne frem en ny oppskrift til dere og i dag vil jeg dele en oppskrift på en frokostbolle med dere. Nå som det nærmer seg helgen og flere tar seg tid til å lage litt ordentlige frokoster, så kan jo kanskje dette friste.

Akkurat som chiagrøt (kjøleskapsgrøt om du vil) har vært og fortsatt er veldig populært, har også frokostbollen blitt populær. Det er egentlig en bolle av ulike ingredienser, gjerne fargerike og friske bær og frukt som man spiser til frokost. Ofte inneholder de gjerne chiagrøt i bunnen eller açaígrøt og jeg tenkte dere skulle få mitt forslag til en bolle som dere kan nyte til frokost, selvfølgelig proppet med gode fettsyrer og næring. Her har jeg valgt å ha de frosne bærene i en gryte og senere tilsatt chiafrø. Dette er en super måte å få chiafrø til å svelle fort så man slipper å lage kjøleskapsgrøt. Jeg koker ikke chiafrøene, men tilsetter dem til bærene når de er tinte. Grunnen til hvorfor jeg i utgangspunktet gjør det på denne måten er rett og slett fordi det er anbefalt å koke opp frosne bær (importerte) pga fare for norovirus. Så for å være på den sikre siden og når det samtidig hjelper chiafrøene så tenker jeg at det er like så greit.

Til én bolle

Ingredienser 100 g frosne bær (jeg brukte skogsbærblanding) 1 liten avocado 3 ss cocosa extra virgin flak (fordi min står i kjøleskap) 2 ss chiafrø (økologiske og av god kvalitet) 3 ss vann 60 g bringebær Litt skivede mandler til pynt

Ha de frosne bærene i en gryte og varm opp til de er helt tinte og ryker. Slå av varmen og tilsett cocosa, 2 ss chiafrø og 3 ss vann. Bland det og ha massen i en kjøkkenmaskin. Del en avocado i to og ha den ene halvdelen i kjøkkenmaskinen. Kjør til ønsket konsistens. Hvis du vil ha en bløtere konsistens kan du tilsette litt mere vann hvis du vil. Legg bærgrøten i en skål og pynt med den andre halvdelen av avocadoen, bringebær og skivede mandler.

GOD frokost!

Tips: Denne bærgrøten smaker veldig rent og er ikke tilsatt noe søtning eller smak av noe slag. Hvis du ønsker kan du godt tilsette noen dråper stevia (med eller uten smak) og/eller litt økologisk vaniljepulver. Det går også ann å tilsette litt rå kakaopulver hvis du ønsker det. Du velger selv hvor søt frokosten skal være, men denne bollen er i utgangspunktet ikke veldig søt og jeg tror det smaker best med tanke på avocadoen til pynt oppå.

Håper dette var til litt inspirasjon!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page