top of page

Ovnsbakt roseeple


Hei dere! I dag er det søndag og det er tid for å kose seg litt. Derfor tenkte jeg å dele en oppskrift på noe som er laget av noe du kanskje allerede har i kjøleskapet- nemlig et eple. Jeg så nemlig bilde av noen kjempefine roser laget av eple for noen dager siden og fant ut at jeg hadde lyst til å prøve selv, til tross for at verken jeg eller kjæresten kan spise epler (kryssallergi). Siden epler i tillegg ikke er lavkarbo er dette en oppskrift for deg som tåler et høyere inntak av karbohydrater eller som kanskje har en paleolivsstil. Eplerosene jeg så var i utgangspunktet laget med butterdeig nederst, men jeg tenkte at jeg i hvertfall kunne få til en blomsterform om ikke roseform og ovnsbakte epler ble det i hvertfall! Dette er veldig enkelt å lage, smaker godt og er veldig dekorativt. Alle som liker eplekake vet at smør, eple, kanel og sukker smaker godt og dette blir en slags forenkling. En liten og enkel dessert. Servér den gjerne med litt pisket krem av kremfløte eller med litt hjemmelaget is.

Til ett roseeple 1 eple Litt fersk sitronsaft Litt smør (kan sløyfes) Sukrin/sukrin gold Kanel Sukrinmelis til pynt

Sett ovnen på 200 grader Skjær tynne skiver av eplet ved å bruke et kutteredskap. Legg skivene på en tallerken og hell litt sitronsaft over bitene så de blir fuktige. Sett tallerkenen med eplene inn i en microbølgeovn og varm eplene på full styrke i 30 til 60 sekunder til eplet er blitt mykere. Rist/tørk av sitronsaften av eplebitene og smør litt smør på hver bit. Finn frem en rund form og legg epleskivene i valgfritt mønster. Hell over litt sukrin og kanel og sett formen inn i ovnen. Jo tynnere skiver, jo fortere blir de brent så pass på. La eplet steke i ca 15 minutter. Når eplet er ferdig i ovnen kan du bruke en tesil og strø sukrinmelis over til pynt.

Håper dette var til litt ny og vårlig inspirasjon!

Jeg oppdaterte siden min i går så for de av dere som liker ukemenyene mine kan jeg si at dere nå finner dem under oppskrifter så det er lettere å bla tilbake eller finne ny inspirasjon!

NYT søndagen!

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page