top of page

Boller


God kveld! I morgen er det fastelavn og det betyr selvfølgelig at jeg må dele en bolleoppskrift med dere! Disse bollene er jeg faktisk veldig fornøyd med, spesielt konsistensen. Når de er nybakte er de som saftige nybakte hveteboller. Det hele skyldes kokoskremen som gjør bollene ekstra saftige. Disse bollene er både melkefrie, glutenfrie, magevennlige og lchf! Her har jeg ikke laget noen krem inni, men spiser du melkeprodukter kan du lett lage din egen krem av litt stivpisket kremfløte. Spiser du derimot ikke melkeprodukter kan du bruke litt kokoskrem iblandet litt søtning og økologisk vaniljepulver. Disse bollene er ganske mektige i seg selv så ekstra krem blir kanskje en overkill, men du kan jo lage mindre boller og få flere hvis du ønsker det. Oppskriften rekker til ca 4 boller. Her har jeg brukt steviaposer som søtning. Disse posene gir endel sødme, men ikke voldsomt og de kan godt erstattes av annen søtning siden de ikke utgjør noe særlig volum.

Til 4 boller Ingredienser 4 mellomstore egg 150 g kokoskrem (cocounut cream) 2 ss fiberhusk 3 ss mandelmel (jeg brukte fint, fettredusert) 1 ts bakepulver 1-2 ts kardemomme 1/2 ts økologisk vaniljepulver 2 poser stevia in the raw

Sett ovnen på 175 grader Pisk eggene og tilsett kokoskremen. Ha resten av ingrediensene oppi bakebollen og bland godt. På grunn av fiberhusken vil deigen "tørke fort", men la deigen feste seg litt før du former deigen til runde boller. Legg bollene på et bakepapirkledt stekebrett og sett inn i ovnen. Stekes i ca 20 min avhengig av størrelsen på bollene.

Bollene nytes gjerne med det samme!

Ønsker deg en fortsatt fin lørdagskveld og en fin fastelavn med nybakte boller i morgen!

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page