top of page

// Fiken vinterkyss// Lun salat med fiken & valnøtter


Det er søndag, det er sol og et nydelig vintervær! Hva blir vel bedre enn det?

I dag vil jeg dele en oppskrift på noe skikkelig vinterlig. Siden jeg liker å spise litt etter årstidene er det ut med de kalde salatbladene og inn med den lune grønnkålen når jeg skal lage en salat. Så når jeg skulle prøve meg på en fikensalat ble det selvfølgelig med lune ingredienser og ulike teksturer. Fiken er jo en frukt og i et lavkarbokosthold spiser man naturligvis ikke frukt fordi det inneholder mye fruktsukker. Jeg har et kosthold med svært lite karbohydrater til daglig, noe som ikke alltid helt kommer frem på bloggen, men jeg synes det er viktig å få frem at jeg faktisk vil eksperimentere litt med nye ting i ny og ne bare for å sjekke om jeg faktisk tåler ulike ting. Derfor ble dette med fiken et lite testprosjekt siden jeg i utgangspunktet er allergisk for endel frukter, stenfrukter spesielt. Jeg kan aldri huske å ha smakt på fersk fiken før, men det smakte godt og jeg reagerte heller ikke på det, så det er i hvertfall fint å vite. Siden kroppen ikke er vant til raske blodsukkerstigninger passet jeg på å få i meg litt ekstra fett ved siden av og da fungerte denne salaten helt fint. Litt olje er også fint med tanke på balsamico glacen. Den kan fint sløyfes og ersattes av foreksempel linfrøolje. Jeg prøvde meg også på litt parmesanost, men om det gikk fint vet jeg ikke før i morgen. Salaten er i hvertfall raskt laget og siden den ble veldig vinterlig av utseende med parmesanen fikk den navnet "fiken vinterkyss".

Til én porsjon Ingredienser 1 stor neve grønnkål 1 ss olivenolje 15-20 g valnøtter 10 g pinjekjerner 1 fiken Litt revet parmesan Balsamico glace til pynt (finn en med lavt sukkerinnhold)

Varm grønnkålen lett på pannen i litt olivenolje. Ikke stek på for hard temperatur for det tåler ikke oljen. Du kan gjerne tilsette litt salt i grønnkålen hvis du ønsker det. Tilsett pinjekjerner og la dem få lett farge før du skrur av varmen. Bland inn valnøttene og legg grønnkålblandingen på en tallerken. Skjær fikenen i skiver og legg over grønnkålen. Strø finrevet parmesan over salaten og avslutt med litt balsamico glace til pynt.

Håper det smaker!

Ønsker deg en fortsatt fin søndag og en fin avslutning på helgen!

Comentarios


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page