top of page

Strimlet storfekjøtt med bearnaise og oliventrukket aubergine


Hei og god tirsdag! I dag vil jeg dele en oppskrift på noe veldig godt. Strimlet storfekjøtt kan fort bli litt kjedelig, men med riktig tilberedning og godt tilbehør trenger det absolutt ikke å bli det. Her er kjøttet i skjønn forening med deilig aubergine og god saus. Aubergine "trukket" eller dynket i olivenolje smaker utrolig godt og fremhever virkelig den gode smaken i auberginen. Denne retten passer godt som lunsj eller middag og metter godt og lenge! Du kan forsåvidt også spise den til frokost og få en super start på dagen, dette var nemlig min frokost. Men jeg har forståelse for at det kanskje ikke er frokostmat for folk flest, men som en varm lunsj eller middag er den veldig innafor. Retten har en veldig god, rund og fyldig smak og med litt frisk basilikum setter du prikken over ién. Absolutt en rett jeg vil anbefale at du tester ut.

Til én porsjon

Ingredienser

Ca 100 g strimlet storfekjøtt

Litt salt&pepper

2 ss ekte smør

1 eggeplomme

Litt salt, pepper & estragon

100 g aubergine

Litt herbamare

1 ss olivenolje

Hakket frisk basilikum til pynt

Start med å steke kjøttet på pannen. Krydre det lett med salt&pepper og senk temperaturen når det nærmer seg ferdig. Pass på så det ikke blir overstekt, da blir det tørt.

Mens du steker kjøttet skjærer du skiver av auberginen og legger i en varm panne.

Strø over litt herbamare og tørrstek auberginen på begge sider så den får litt farge.

Senk temperaturen og tilsett 1 ss olivenolje til pannen. Vend auberginen litt rundt i pannen så alle skivene får olje på seg.

Finn frem en liten gryte og ha en eggeplomme og 2 ss smør oppi. Skru på middels temperatur og rør konstant til all smøret er smeltet. Sausen må ikke koke! Rett før kokepunktet er sausen ferdig og du kan røre inn litt salt&pepper samt estragon hvis du ønsker det.

Servér maten med det samme sausen er ferdig og pynt med frisk basilikum.

Velbekomme!

Ønsker deg en fortsatt fin tirsdagskveld :)

Comentários


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page