top of page

Sjokoladekrem med crunchy topping


Hei og god lørdag! I dag har jeg begynt å pynte til jul, det er så koselig! Mangler bare litt snø ute selvfølgelig, men den får komme når den kommer. Hadde forhåpninger om at kulden kom til å holde seg, men nå er det rene høstværet ute og da kommer man ikke i julestemning selv om man hører på titalls julesanger. Mellom slagene i pyntingen må man ha litt påfyll av mat og i dag har jeg kost meg med sjokoladekrem med bringebær. Dette er en skikkelig godsak som er basert på kokoskrem og avocado. Kokoskremen er jo krem i utgangspunktet så det er ikke et rart valg, men noen er kanskje overrasket over at avocado kan brukes til dette og det kan det absolutt. Det er ikke den ting avocado ikke kan brukes til! I denne kremen vil man ikke få frem avocadosmaken fordi den blir kamuflert av kakaoen og det er jo heller ikke meningen at det skal smake avocado. Det er konsistensen vi vil bruke samt at avocadoen er næringsrik. Derfor må du smake til litt underveis og justere mengden kakao og stevia.

I denne oppskriften har jeg kommentert litt på ingrediensene nettopp fordi det noen ganger er stor forskjell på om man velger produkter som er økologiske samt produkter av god kvalitet. Det finnes bakekakao i forskjellige varianter så les alltid på pakken. Velg den med 100% kakao, uten tilsetninger. Rå (raw) kakao er det absolutt beste for der har ikke kakaobønnene blitt varmet til mer enn 47 grader og beholder derfor mer av de gode næringsstoffene. Kakao har en rekke helseeffekter, men kvaliteten spiller alså absolutt inn! Det er også grunnen til hvorfor kakaonibsen du bruker bør være av nettopp dette. Kakaonibs er knuste kakaobønner som finnes i flere varianter. Velg raw kakaonibs uten tilsatt sukker for å få den beste helseeffekten. Man bruker veldig lite om gangen så de er drøye i bruk. Noe som er veldig populært innen supermat er å blande kakaonibs, hampfrø og gojibær. Det er en god kombinasjon som er en fin proteinkilde, gir deg omega 3 fettsyrer og antioksidanter. Absolutt noe å tenke på hvis du liker å ha litt snacks i veska. 2 ss er nok til å gi deg veldig godt humør! Kakao inneholder jo stoffer som frigjør endorfiner og det kan man faktisk merke.

Til én porsjon

Ingredienser 70 g kokoskrem (coconut creme, ikke melk) 1/2 avocado (ca 100 g) Økologisk vaniljepulver 4 dråper stevia (jeg brukte med vanilje) 2 ts bakekakao (av god kvalitet uten tilsatt sukker)

Topping Økologisk kakaonibs (av god kvalitet) Skivede mandler Valnøtter

Velg konsistensen utifra om du ønsker en helt jevn krem eller tåler litt småklumper. Hvis du vil ha en helt jevn krem putter du alle ingrediensene i en foodprosessor. For hånd: Mos avocadoen og bland den med kokoskremen. Tilsett litt vaniljepulver (ca 1/4 ts) og smak til med stevia og bakekakao. Servér kremen med litt skivede mandler, valnøtter og kakaonibs.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page