top of page

Granola uten tilsetninger


God morgen! Jeg tenkte at jeg ville dele et frokosttips til dere. De fleste granolaer er spekket med mye karbohydrater i form av høyglykemiske ingredienser som foreksempel puffet ris eller raffinert sukker. Nå har det allikevel kommet endel granolaer på markedet med honning som søtning, men for de av oss som har en livsstil med lavere inntak av karbohydrater, hjelper ikke det. Jeg synes også det er fint å unngå kunstig søtning så mye som mulig og derfor vil jeg bare komme med et lite tips til hvordan du kan få god og smaksrik granola uten noen tilsetninger.

Nå har jeg ved flere anledninger snakket litt om bløtlegging og disse frøene som brukes her vil jeg også anbefale at du bløtlegger. Selv er disse frøene kun bløtlagt i vann denne gangen og ikke i eplecidereddik. Det skal mye til for at eplecidereddiken avgir smak i etterkant, men jeg synes ofte at det kan være enklere å få helt sprø frø hvis man bare bruker vann.

Ingredienser 90 g solsikkekjerner 90 g linfrø 65 g sesamfrø 100 g gressakarkjerner

Tilsett gjerne 20 g hakkede nøtter (foreksempel valnøtter eller hasselnøtter) Pecannøtter gir en fyldigere smak.

La alle ingrediensene ligge i vann i minst 4 timer. Hell av vannet og skyll frøene godt. Legg frøene (+ evt nøttene) utover et bakepapirkledt stekebrett og stek dem på 120 grader til de er blitt tørre og sprø. Dette tar gjerne litt tid (60 min +) og du kan gjerne ersatte bakebrettet med en rist etter 30 minutters tid. La frøene lufttørke godt på en rist når de har kommet ut fra ovnen. Oppbevar granolaen tørt i en luftett beholder.

Tips:

Når granolaen er ferdig kan du godt blande inn litt raw kakaonibs hvis du ønsker det. Velg noen økologiske av god kvalitet og som ikke er tilsatt sukker. Ønsker du en litt søtere granola kan du tilsette litt kokosflak. For en mere eksklusiv variant- tilsett revet mørk sjokolade.

Håper dette var til inspirasjon.

Ønsker deg en finfin onsdag!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page