Kanelkuler


Hei og god søndag!

Mange er sikkert litt småfysne på litt snacks eller noe godt på en fin søndag som denne og da er disse små kulene midt i blinken. Oppskriften gir ca 20 små kuler og før du setter i gang vil jeg anbefale å bløtlegge mandlene først. Les mer om bløtlegging her.

For å få frem den gode smaken i mandlene og for å unngå at du lager marsipankuler, valgte jeg å varmebehandle mandlene i ovnen. Tenker du å lage dette til jul, ville jeg derimot ikke varmebehandlet dem først og jeg ville i tillegg tilsatt litt sukrinmelis. Da hadde dette blitt mandelkuler. Så enkelt er det altså, men i dag er det kanelkuler som skal lages.

Til ca 20 kuler

Ingredienser

Ca 150 g mandler med skall

1-2 ts fibersirup

2 ts kanel

1 ts bremykt

Sett ovnen på 150 grader. Fordel mandlene utover et bakepapirkledt bakebrett og varm dem i ovnen i 10-15 minutter. Ta mandlene over i en kraftig foodprosessor og kjør til de er finmalt. Tilsett 1-2 ts fibersirup, 2 ts kanel og 1 ts bremykt. Kjør litt videre så alt er godt blandet. Lag runde kuler av blandingen. Servéres med det samme eller oppbevar dem i kjøleskap.

Håper det smaker!

Ønsker deg en fin søndag og håper det er like fint og strålende vær hos deg som det er hos meg!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map