top of page

Kanelkuler


Hei og god søndag!

Mange er sikkert litt småfysne på litt snacks eller noe godt på en fin søndag som denne og da er disse små kulene midt i blinken. Oppskriften gir ca 20 små kuler og før du setter i gang vil jeg anbefale å bløtlegge mandlene først. Les mer om bløtlegging her.

For å få frem den gode smaken i mandlene og for å unngå at du lager marsipankuler, valgte jeg å varmebehandle mandlene i ovnen. Tenker du å lage dette til jul, ville jeg derimot ikke varmebehandlet dem først og jeg ville i tillegg tilsatt litt sukrinmelis. Da hadde dette blitt mandelkuler. Så enkelt er det altså, men i dag er det kanelkuler som skal lages.

Til ca 20 kuler

Ingredienser

Ca 150 g mandler med skall

1-2 ts fibersirup

2 ts kanel

1 ts bremykt

Sett ovnen på 150 grader. Fordel mandlene utover et bakepapirkledt bakebrett og varm dem i ovnen i 10-15 minutter. Ta mandlene over i en kraftig foodprosessor og kjør til de er finmalt. Tilsett 1-2 ts fibersirup, 2 ts kanel og 1 ts bremykt. Kjør litt videre så alt er godt blandet. Lag runde kuler av blandingen. Servéres med det samme eller oppbevar dem i kjøleskap.

Håper det smaker!

Ønsker deg en fin søndag og håper det er like fint og strålende vær hos deg som det er hos meg!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page