top of page

Hjemmelaget mandelmel


Hei og god søndag! Det er fortsatt helg, men den nærmer seg slutten. Denne helgen har jeg omtrent ikke løftet en finger og det har vært utrolig deilig! Vanligvis har jeg alltid masse å gjøre og masse som må gjøres, men denne helgen hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle sove mye, slappe av og pleie meg selv! Det er i sånne helger jeg bare småpusler på kjøkkenet og ikke lager noe spesielt. Nå skal jeg snart sette inn noen mandler til tørking i ovnen for jeg har lyst til å ha mandler med kanel til uka som kommer. Siden jeg er litt i mandelmodus tenkte jeg at dere skulle få oppskrift på hvordan jeg lager mandelmel. Det er en nemlig en kjekk ting å kunne for det er jo så enkelt! Nå trenger du ikke lenger å kjøpe mandelmel i butikken for dette er virkelig mye rimeligere! Her kan du selv velge grovheten på melet. Du bestemmer. Du kan også tilsette litt smak hvis du ønsker det.

Før du setter i gang anbefaler jeg deg å forberede mandlene ved å bløtlegge dem først. Dette er litt tidkrevende, men absolutt noe jeg anbefaler. Les mer om bløtlegging her.

For å få frem den gode smaken i mandlene og for å unngå at melet smaker marsipan er det en fordel å varmebehandle mandlene først.

Sett ovnen på 150 grader. Fordel mandlene utover et bakepapirkledt bakebrett og varm dem i ovnen i 10-15 minutter. Ta mandlene over i en kraftig foodprosessor og kjør til ønsket struktur.

Tips: Mandelmelet er fint å bruke i kaker, muffins, pannekaker osv som erstatning for vanlig mel. Velger du å grovhakke mandlene er de supre å bruke som mandelbunn i kaker.

Prøv deg frem!

Lykke til!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page