top of page

Cake in a cup


Hei og god lørdag!

Cake in a cup har blitt ganske populært i det siste og spesielt har funksjonell mat sin cake in a cup blitt spist av mange, Desverre inneholder de ting jeg er allergisk for (potetstivelse blant annet) og har et relativt høyt karbohydratinnhold. Men de er absolutt et godt alternativ! Siden jeg ikke får brukt dem tenkte jeg å prøve meg på en egen versjon. Hvor vanskelig kan det være? Ikke så veldig vanskelig, men det krever jo litt utforskning. Jeg kom frem til en versjon jeg syntes var verdt å dele så kanskje du vil prøve selv? Det morsomme eller litt irriterende var at jeg faktisk glemte å ta bilde fordi jeg var så spent på smaken! Derfor var kaken borte før jeg kom på kameraet...men de fleste har vel sett en sånn kake før? Dette er et utgangspunkt så bytt gjerne ut søtningsmidlene eller melet med et annet type mel hvis du ønsker det. Det tar såpass kort tid å lage så du kan jo eksperimentere litt selv også.

Til én porsjon

1 strøken ts sesammel

1 ts bakepulver

1 egg

2 ts bakekakao (uten tilsatt sukker)

2 ts sukrin gold

1 pk stevia in the raw

1 stor ts romtemperert bremykt (kan sløyfes)

1 rute mørk sjokolade (10 g)

Pisk alle ingrediensene sammen i en bolle og ha halvparten i en ildfast form/kopp.

Legg sjokoladebiten nedi og hell resten av deigen over.

Kjøres i microbøkgeovnen på maks styrke i 60 sekunder.

Voilá- kake på et blunk!

Servéres gjerne med hjemmelaget is (oppskrift her eller her) og/eller bær.

Håper det frister!

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page