top of page

Cookies med sjokoladebiter


Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på å lage noen cookies. Jeg lager som regel alltid en liten prøveversjon når jeg skal eksperimentere. Dette gikk ganske bra og det ble 4 gode cookies med lignende konsistens som serinakaker. Merker at jeg er litt ute av trening med baking av søtsaker og kaker for tiden.

Dette er ikke noe jeg driver så mye med lenger. Å ikke bruke noe særlig med melkeprodukter er nemlig veldig kjedelig for selv om det finnes erstatninger er ikke de alltid så gode på smak og bortsett fra

kokosmelk/fløte, har de ikke et lavt innhold av karbohydrater. Generelt er jeg også veldig fornøyd med bare litt nøtter og mørk sjokolade og det er vel hovedgrunnen till hvorfor jeg ikke baker noe særlig lengre. I denne cookiesoppskriften brukte jeg 86% sjokolade, men du kan gjerne bruke 70% hvis du heller foretrekker det.

Til 4 cookies

Ingredienser

30 g smør

4 ss mandelmel (finmalt, fettredusert)

2 ts kokosmel

2 ts sesammel

1 pose stevia in the raw (evt noen steviadråper)

10 g 86 % sjokolade

Sett ovnen på 150 grader

Bland de tørre ingrediensene i en bolle og smuldre med smøret.

Hakk opp mørk sjokolade og bland godt til du har fått en deig.

Hvis røren blir litt tørr kan du tilsette 1-2 ts vann.

Form til 4 cookies og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett.

Stekes i 10-12 minutter.

Håper det frister!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page