top of page

Amerikansk pannekake med peanøttsmør & mandeltopping


pannekake.png

Mmm... God morgen!

Tid for å kose seg! Jeg elsker tidlige og stille morgener med sola skinnende inn på kjøkkenet, morgenkåpe og en katt rundt beina. Jeg ordner meg alltid helt ferdig og gjør ferdig lunsjen før jeg begynner på frokosten. Mitt favorittmåltid som helst skal nytes så avslappende som mulig. Nå høres det kanskje ut som om jeg står opp flere timer før jeg skal komme meg ut av døra og på jobb, men det handler egentlig heller om planlegging og effektivitet. Når man i tillegg har gjort og laget ting før tar det for eksempel ikke mange minuttene å slenge sammen en pannekakerøre.

Jeg liker pannekakene mine litt tykke og luftige og jeg synes det er fint å kunne spise en for å bli mett og ikke måtte spise ti- det tar nemlig tid.

Her er en rask og enkel oppskrift på 1 fyldig pannekake

Ingredienser

1 egg

1 ss mandelmel

1 ss havremel

1 ss kokosmel

1 ss fiberhusk

1/2 ts bakepulver

4-5 dråper stevia vanilje

Litt økologisk vaniljepulver

Vann til passe pannekakekonsistens

Topping

1 ss peanøttsmør

1 liten neve mandler

1 ss ekte smør

Kanel & ingefær

Pisk sammen pannekakeingrediensene for hånd og stek pannekaken på middels varme i smør.

Begynn å lage toppingen. Bruk en liten panne eller en liten gryte og smelt smøret. Senk temperaturen betraktlig og tilsett nøttene. Nøttene tåler ikke sterk varme så pass på. Dryss på litt kanel & ingefær (krydder) og bland godt. Legg pannekaken på en tallerken, ta på peanøttsmør og hell nøttene og smøret over pannekaken.

NYTES!

Ha en fin torsdag!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page