top of page

Pavlova med en vri


pavlova.png

Hei dere!

Det går jo nesten ikke ann å ikke legge ut en oppskrift på pavlova nå som 17. mai nærmer seg.

Hadde jeg kunnet spise melkeprodukter hadde jeg laget en skikkelig pavloa til dere, men siden den blir melkefri blir det pavlova med en vri. Her har jeg brukt kokosfløte som er mere kremete enn kokosmelk og gir en veldig god, rund og fyldig smak. Jeg syntes faktisk at den har en svakere kokossmak enn kokosmelken, men det kan hende det bare er meg. Du kan i utgangpunktet blande den med valgfri

søtning, men jeg valgte å bruke pannekakesirupen til walden farm fordi den kamuflerer kokossmaken enda mere. Det er ikke det at jeg ikke liker kokossmaken, jeg vil bare ikke at den skal være så fremtredende i denne kaken.

Til én minikake (gjerne til 1 porsjon)

Marengsbunn

2 eggehviter

ca 1 ss tagatesse

Krem

80 g kokosfløte (ikke kokosmelk)

15-20 g waldenfarms pannekakesirup

En liten dæsj ( ca 1/2 ts) fint kokosmel (kan sløyfes)

Litt salt

Pynt

Jordbær

Blåbær

Bringebær (butikken var tom)

Sett ovnen på 100 grader.

Stivpisk eggehvitene og tagatessen.

Lag en sirkel av massen på et bakepapirkledt brett.

Stekes på nederste rille i ca 40-50 min. (Følg med)

Avkjøles når den har kommet ut av ovnen.

Bland kokosfløten med sirupen og jevn den med litt kokosmel hvis du synes at den er litt tynn.

Tilsett litt salt og bland godt.

Når marengsbunnen er avkjølt kan du pynte med krem og bær.

Håper det frister!

pavlova1.png

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page