top of page

Chiagrøt

Chiagrøt har blitt så populært i det siste! Overalt og spesielt på instagram kan man se folk legge ut

ulike versjoner av denne "kjøleskapsgrøten". Chiafrø inneholder høye konsentrasjoner av omega-3 fettsyrer, antioksidanter og kostfiber samt viktige vitaminer og mineraler. Med andre ord et superfrø! De metter godt og gir en god smak og litt gelé-aktig konsistens (blandet med væske). Derfor egner den seg godt som kjøleskapsgrøt fordi den over natten får tid til å godgjøre seg og svelle litt. Frøene passer godt sammen med det meste av væsker (fløte, melk, mandelmelk, kokosmelk osv og youghurter) Her er det bare å prøve seg frem og finne din egen favoritt. Toppes gjerne med litt friske bær, nøtter eller granola.

Til én porsjon

100 g tyrkisk/gresk youghurt (10%fett)

2 ss chiafrø

Økologisk vaniljepulver (kan sløyfes)

Bringebær

20 g nøtter (Jeg hakket opp paranøtter)

Bland youghurt, chiafrø og litt vaniljepulver i et glass.

La det stå i kjøleskap over natten, ta det ut og pynt med bær og nøtter.

NYTES!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page