top of page

chiapuddingHei!

Jeg ville komme inn på bloggen og takke for at det fortsatt er kjempemange som er innom både daglig og ukentlig selv om det er lenge siden jeg har lagt ut noe! Det er veldig hyggelig ♥️

Jeg er mer aktiv på stories på Instagram, men ettersom jeg spiser ganske enkelt i hverdagen er det ikke alltid så mye oppskrifter jeg legger ut.


Jeg har spist litt chiapudding igjen i det siste og jeg har to andre oppskrifter på chiapudding på bloggen, hvorav den ene er kokosbasert, men tilsatt søtning og en annen variant basert på gresk youghurt. Jeg liker enkle oppskrifter og liker at man bare kan helle kokosmelk og chiafrø i en glassboks, riste litt på den og sette den i kjøleskapet. Enklere blir det nesten ikke! Ville derfor tipse om oppskrift ettersom det var flere som etterlyste ingrediensene.

Jeg spiser som regel chiapuddingen min som "dessert" i forbindelse med frokost, men det kan absolutt være en god frokost for seg selv. Det er jo ikke grenser for hva man kan toppe den med av spennende saker. Man kan naturligvis også blande inn f eks proteinpulver i basisoppskriften hvis man skulle ønske det.


Jeg prepper gjerne litt chiagrøt når jeg først lager!

Kokosmelken trenger ikke å være økologisk, men ta en titt på ingredienslisten. Denne bør ikke bestå av noe annet enn kokosnøtt og vann (styr derfor unna lettproduktene som ofte inneholder stabilisatorer) Jo mer chiafrø, jo fastere blir puddingen. Du kan derfor prøve deg litt frem med hva du foretrekker, men dette er det jeg pleier å gå for.


Basisoppskrift ( 2 eller 4 mindre porsjoner)

2 bokser kokosmelk (á 250 ml)

6 ss chiafrø


Topping

Pekannøtter

Mandelsmør

Bipollen

Ristede kokosflak


Andre forslag til topping er friske bær, tørkede granateplekjerner (en favoritt), kakaonibs, gojibær etc. Det er toppingen som gjør chiapuddingen så her er det bare å være kreativ med mest mulig crunch og ulike teksturer.

Chiapuddingen blir naturligvis hvit så her har jeg tilsatt litt dragefruktpulver for å sette litt farge. Akkurat mitt pulver gir veldig lite farge (dessverre) og jeg har funnet ut at det gir mer farge på tørre ingredienser. Rødbetejuice gir også farge- ellers er den jo fin som den er. Som regel blir puddingen toppet med masse godt så man ser den nesten ikke uansett!


Puddingen er holdbar noen dager i kjøleskap. Jeg anbefaler å oppbevare den i en glasscontainer med lufttett lokk ♥️Comments


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page