top of page

Sjokoladekrem


Hei dere og riktig godt nyttår!

Håper dere hadde en fin avslutning på 2018!

I år gikk det veldig rolig for seg her i heimen, jeg ble nemlig syk den 30. så måtte ta det litt rolig den 31. men det kommer heldigvis andre feiringer og det var egentlig helt greit å bare slappe av og nyte nyttårsaften i vårt nye hus. Fordi huset ligger litt høyere enn husene ved siden av hadde vi veldig god utsikt over fyrverkeriene fra verandaen og i tillegg var det perfekt vær til å stå ute og nyte rakettene som tok oss inn i 2019. Nytt år, nye muligheter og ingen forsetter!

Jeg fortsetter rett og slett bare som før, i samme gode tralten. Jeg husker ikke helt om jeg hadde noen forsetter for 2018. Jeg tror egentlig ikke det, i såfall må det ha vært å hvile mer og det synes jeg at jeg ble veldig flink til utover året. I hvertfall relativt! Vi flyttet jo i september, men bortsett fra det har det vært fokus på ro og egentid. Når de små grå har mye å gjøre og tenke på er det viktig å hvile når man kan og det har jeg absolutt merket at har vært bra. Spesielt når jeg over lengre perioder får behandling for SIBO eller det jeg driver med nå, behandling for å få ned kvikksølvnivåene i kroppen.

Mot siste halvdel av 2018 begynte jeg også å trene om morgenen i stedet for om kvelden og det liker jeg veldig godt og er absolutt noe jeg kommer til å fortsette med. Merker at det gir en god start på dagen samt en veldig skjerpet hjerne når jeg starter dagen med en bulletproofkaffe etterfulgt av en 45-60 minutters intensiv styrkeøkt.

Døgnet skulle selvfølgelig hatt flere timer, men siden det kun er 24 timer i døgnet når man helst skulle ønske at det var det dobbelte, har jeg blitt flinkere til å utsette ting som egentlig ikke er så viktig. Spesielt når det kommer til huset. Hus-ting, som å montere møbler osv skjer kun i helgen og helst når det er lyst. Nå som det er mørkt når jeg drar og kommer fra jobb får jeg mye mer tilbake av å sette meg rolig ned med en god bok eller koble helt av med en serie enn å prøve å henge opp ting på veggene uten riktig lys. Man må jo nyte livet litt også og etter hardt arbeid trenger hjernen hvile!

Så 2019 skal definitivt inneholder masse mere kos og egentid!

Jeg har også innsett at jeg ikke har delt oppskriften på den desserten som oftest blir laget i dette huset! Kos i hverdagen! Kanskje fordi den er såpass enkel og at den som regel alltid blir laget på slump. Dette er nemlig Jørgen sin dessert. Må nesten kalle den det for siden jeg ikke spiser meieriprodukter selv lager jeg den jo egentlig bare til han, med mindre vi har gjester.

Sjokoladekremen er nemlig veldig rask å lage og det er nok også derfor den har blitt en klassiker. Har du de to ingrediensene som trengs, ja da har du sjokoladekrem på 5 minutter!

Det varierer litt om jeg lager den med 86% sjokolade eller 70%. Det kommer litt ann på hva vi har i kjøleskapet. Den er like god med begge deler, men smaker selvfølgelig litt mildere med 70 %. Allikevel er dette en relativt mild sjokoladekrem pga fløten. Har du lyst på en fyldigere sjokoladesmak kan man alltids smelte litt mere sjokolade enn hva som står i oppskriften. Her er det bare å finne din favoritt!

Normalt sett serverer jeg den helt enkel som den er, kun sjokoladekrem, men her har jeg pyntet den litt for å vise deg at den også kan se fin ut hvis man ønsker å servere noe raskt til gjester. Med mindre gjesten din ikke kan tåle meieriprodukter (da er dette en veldig dårlig dessert) så er den både glutenfri og også fri for egg og egner seg for de fleste. Mange oppskrifter med sjokolademousse inneholder eggeplomme, noe som også gjør moussen endel tyngre. Derfor er dette en litt lettere variant som da kan være litt mer behagelig å spise etter en større middag, eller bare kose seg med på en hverdag hvis man vil det! Litt sånn som det er her i huset. Det skal nevnes at den også kan lages med laktosefri kremfløte og en laktosefri/melkefri sjokolade.

Til 4 porsjoner

Ingredienser

-3 dl kremfløte -60 g mørk sjokolade

-Litt hakket mørk sjokolade og pistasjenøtter til pynt

Pisk kremfløten nesten stiv og bruk en skje til å ta til side 1-2 ss med krem som skal brukes til pynt. Fortsett å piske kremfløten til den er stiv eller til ønsket konsistens. I en liten gryte smelter du forsiktig sjokoladen. Når sjokoladen er ferdig smeltet heller du den over i kremen og vender den forsiktig inn med en slikkepott. Fordel sjokoladekremen i glass og og legg på klatter av den hvite kremen. Sett glassene til kjøling i minst 2 timer. Strø over hakkede pistasjenøtter og sjokolade rett før servering.

Kanskje du også får en ny og enkel dessertfavoritt!

Ønsker deg en fortsatt fin fredagskveld og en riktig god helg!

-Love is a source of bliss and infinity ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page