top of page

Sjokolademandler


Inneholder sponsede Helios produkter

Hei og hopp og lenge siden sist! I forrige innlegg var vi i flyttemodus og siden sist har vi fått flyttet inn i det nye huset vårt og ting begynner å komme på stell! Jeg har derfor ikke hatt så mye tid til å oppdatere bloggen, ei heller vært spesielt kreativ når det kommer til matlaging!

Som regel er den beste maten for meg den maten som ser aller enklest ut og med få ingredienser. Jeg nevnte før sommeren at jeg hadde fått gode resultater etter min forrige SIBO- behandling og dessverre har ikke kroppen min klart å opprettholde det gode resultatet og jeg er derfor på et hvilestadie i SIBO-behandling før vi om noen måneder skal behandle meg igjen på nytt. Vi fant nemlig, mest sannsynlig, den underliggende årsaken til hvorfor kroppen ikke er sterk nok til å holde seg frisk. Jeg har nemlig for mye kvikksølv i kroppen og nå jobber vi med å få ned disse nivåene. Hvordan jeg har fått dette eller om det er medfødt, er uvisst, men vi håper i hvertfall på at jeg da etter neste behandling kan klare å holde på det gode resultatet- om ikke for alltid, men i hvertfall en mye lengre periode.

Så selv om jeg spiser strikt spiser jeg allikevel ikke like strikt som jeg gjør under en behandling hvor jeg følger en protokoll, men jeg har ikke et stort behov for å spise så veldig fancy. Man kan til tider bli litt matlei og lei av å lage så mye mat hele tiden og det er en sånn periode jeg er inni nå. Men jeg sier ikke nei takk til noe godt allikevel og innimellom lager jeg litt god snacks. Sånn som disse sjokolademandlene som er perfekte som desemberkos. Kanelen gir mandlene skikkelig smak av jul og dette er også snacks som passer ypperlig til å gi bort i julegave. Hva med å ta med deg hjemmelagede sjokolademandler når du skal på julebesøk eller pakke dem inn i cellofan og gi bort i julegave? Hjemmelagede gaver er de aller beste og passer perfekt til de som ellers har alt!

Noe som blir mer og mer viktig for meg er å spise mat av god kvalitet. Vi lever dessverre i et samfunn hvor det er masseproduksjon av mat som ofte ikke kan kalles mat og som lages med ingredienser av dårlig kvalitet og i tillegg er tilsatt ulike tilsetninger som ikke bidrar til god helse. Jeg er opptatt av å spise så ren og naturlig mat som mulig og spiser derfor råvarer av god kvalitet. Flesteparten av disse råvarene er økologiske. Spesielt viktig synes jeg det er hvis jeg spiser råvaren ofte. Jeg har allerede en kropp som jobber med sine utfordringer og det siste jeg vil gjøre er å fylle på med f eks. mye grønnsaker som er sterkt sprøytet. Jeg er derfor glad for mitt Helios samarbeid og synes at de har mange gode produkter som hjelper "oss dødlige" til å ta litt bedre valg i hverdagen.

Det er ikke vanskelig eller tidkrevende å få til disse sjokolademandlene! Er det noen i familien som ikke liker pepperkaker eller ikke er interessert i å bake pepperkaker eller andre julekaker kan man raskt og enkelt lage litt sjokoladekos på kortere tid i stedet!

Ingredienser

-150 g Helios mandler -100 g mørk sjokolade -1 ts Helios Extra virgin kokosolje -Litt Helios ceylon kanel

Smelt sjokolade og kokosolje på svak varme.

Tilsett halvparten av mandlene og rør godt rundt til de er dekket av sjokolade.

Bruk en gaffel til å ta mandlene opp igjen og la overflødig sjokolade renne av før du legger en og en mandel på et bakepapir eller en tallerken.

La sjokoladen stivne litt før du drysser over kanel.

Sett sjokolademandlene kjølig og oppbevar dem i kjøleskap.

Ønsker deg en riktig fin fredagskveld!

- The purpose of life is to enjoy every moment ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page