top of page

Iskaffe


God solrik helg! ♡

Noe som ikke skal bli tatt fra meg selv om matutvalget mitt til tider kan være utfordrende er kaffe og mandelmelk. Jeg har noen ting jeg koser meg ekstra med om dagen og som jeg er så glad for å kunne nyte og det er blant annet disse to. Som regel foretrekker jeg jo bulletproof-kaffen min. Spesielt når det er helg og jeg kan blende kaffen med god samvittighet (har ikke samvittighet til å bråke med blenderen tidig om morgenen på hverdager) og det er nettopp nå i helgene hvor det har vært så varmt og jeg som regel har litt kald kaffe igjen at jeg har laget meg en superenkel iskaffe av kaffeslumpen som er igjen.

Du trenger nemlig bare disse to ingrediensene; kald kaffe og mandelmelk, men du kan gjerne tilsette stevia med vaniljesmak eller sjokoladesmak hvis du ønsker litt mere smak og sødme. Godt er det nå uansett og blandingsforholdene kan du egentlig også bestemme selv, men forholdet 1:3 hvorav kaffeen er 1, vil jeg si er en god blanding. Og som med det meste av mat, denne iskaffen kan selvfølgelig også lages varm. Det blir som en kaffe med melk som kan drikkes med det samme fordi den ikke er glovarm.

Jeg velger alltid usøtet mandelmelk og synes den er god på smak. I tillegg velger jeg også den med kortest ingrediensliste og helst økologisk. Det er mange som er skeptiske til kaffe og det synes jeg generelt også at man skal være. Det selges mye dårlig kaffe og kaffe som pga sprøytemidler og andre kjemikalier ikke er bra for helsa. Jeg koser meg allikevel veldig med kaffen min, men jeg er opptatt av at kaffebønnene mine skal være av god kvalitet, være så ferske som mulig og økologiske. Jeg kverner bønnene selv og bruker presskanne.

Til ett glass

Ingredienser -0,5-1 dl kald kaffe -1,5-2 dl usøtet kald mandelmelk -2 dråper stevia med vanilje/sjokolade (kan sløyfes)

For å få en fluffy melk blender jeg mandelmelken alene i en blender før jeg etterpå heller den over kaffen. Dette er ikke et must, men anbefales for smaken og fyldighetens skyld. Ønsker du å tilsette stevia anbefaler jeg at du drypper dråpene i kaffen før du heller over mandelmelken- da vil du slippe å måtte røre ut sødmen.

Nytes gjerne med sugerør!

Ha en fortsatt fin og solrik helg ♡

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page