top of page

Pavlova i glass

Innlegget inneholder sponsede Helios produkter

Hei søndag! Når man plutselig er i mye bedre form enn man har vært på en god stund er det ikke den minste ting man ikke rekker. Det er så deilig å føle seg litt mere normal! (tør fortsatt ikke si det for høyt for jeg er redd for at det slår tilbake) Jeg spiser selvfølgelig annerledes enn folk flest, men jeg har energi til å gjøre det jeg vil og en hjerne som fungerer bra! Derfor synes jeg også det er litt morsomt at jeg fortsatt produserer oppskrifter og spesielt denne oppskriften, fordi jeg fortsatt er på et stadie hvor jeg ikke kan spise denne desserten selv. Men andre ganer har prøvd seg og fått øvelse i hvordan beskrive smaker og med godt samarbeid ble det en vellykket dessertoppskrift.

Denne oppskriften har jeg laget i samarbeid med Helios og det er en vri på den klassiske pavlovaen som gjerne blir servert til 17. mai. Dette er en paleo-variant i glass og siden den er paleovennlig er den meierifri og passer også til de som ikke kan spise meieriprodukter. Du kan lage marengsen og vaniljekremen dagen i forveien, men du må vente til serveringstid med å sette det hele sammen.

Her har jeg holdt meg til blåbær og bringebær, men hva med litt jordbær, kiwi eller andre fargerike frukter eller bær som pynt? Man kan selvfølgelig også strø litt hakkede mandler eller nøtter over hvis man ønsker det. Kun fantasien som setter grenser her.

Oppskriften gir 4 glass

Ingredienser

Marengs

-6 økologiske eggehviter -Litt salt -1 ts saft fra en presset sitron -100 g Helios lønnesirup -30 g Helios agavesirup

Vaniljekrem -250 g kokoskrem fra Helios kokosmelk (den harde delen) -2 økologiske eggeplommer -1/2 ts økologisk vaniljepulver -3 ts økologisk vaniljesukker -2 ts saft fra en presset sitron

Pynt -Bringebær -Blåbær -Mynte

Sett ovnen på 200 grader. Pass på at bakebollene er helt rene og fettfrie før du begynner. Fordel eggehviter og plommer i to boller. Tilsett marengsingrediensene til bollen med eggehviter og pisk til du har en fluffy masse som ikke slipper når du tar bollen på hodet. Fordel marengsen utover et bakepapirkledt stekebrett. Sett brettet inn i ovnen på nederste rille og senk temperaturen til 100 grader. Marengsen skal steke i ca 1 time (avhengig av ovn) Følg med så den ikke blir brent. Du kan gjerne sjekke status underveis.

Når marengsen er ferdig tas den ut og avkjøles helt.

Ha alle ingrediensene til kremen i en bakebolle og visp det godt sammen med en håndvisp. Fordel marengs, vaniljekrem og bær lagvis i glass. Pynt med litt frisk mynte på toppen. Serveres med det samme!

Da gjenstår det bare å ønske deg en fortsatt fin søndag og en god ny uke i morgen!

-Change is not something that we should fear. Rather, it is something that we should welcome. For without change, nothing in this world would ever grow or blossom, and no one in this world would ever move forward to become the person they’re meant to be ♡

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page