top of page

Grønnsakslasagne


Hei mandag

Ny uke, nye muligheter og nye middager som skal planlegges! I helgen lagde jeg denne grønnsakslasagnen og kanskje det blir en av middagene dine denne uken? Dette er egentlig en helt enkel lasagne bestående av en gresskarbunn, kjøttdeig med tomatsaus og en grønn topping basert på avocado. Jeg er jo veldig glad i avocado og avocado får en god smak når den blir varmebehandlet. Er du ikke så glad i avocado kan du absolutt bytte ut den grønne toppen med revet ost- eller hva med begge deler? Her er det bare å bruke fantasien og prøve seg litt frem.

Jeg kaller det i hvertfall en lasagne, men den inneholder jo ikke lasagneplater, ost eller hvit saus så det er kanskje ikke helt innafor...Lag på lag er det nå i hvertfall! Den er ikke vanskelig å få til, men jeg anbefaler deg å bruke en foodprosessor eller stavmikser. Bunnen kan nemlig tilberedes på to forskjellige måter, men her har jeg presentert den raskeste og enkleste måten.

Et annet alternativ er å bake gresskaret i ovnen først (i biter på bakepapir, 200 grader i ca 25 min) men det er litt mere tidkrevende. Det kommer egentlig mere ann på hvor glatt/most bunn du ønsker.

Når det kommer til valg av gresskar kan du bruke hvilken type du vil. Jeg brukte flaskegresskar (butternut) for det var det jeg hadde hjemme. Det er jo ikke helt gresskarsesong om dagen om da er butternut som regel det enkleste å få tak i.

Til en medium ildfast form (ca 20 x 28 cm)

Ingredienser

Bunn -Ett halvt flaskegresskar -1 ts herbamare -1 ss majones (av god kvalitet)

Kjøttfyll -400g kjøttdeig -1 boks flådde tomater (400 g) -2 ss oregano -1/2 ss hvitløkspulver -1/2 ss smoked/røkt paprika -1 ss franske urter -Evt litt fersk basililkum, ca 1 ss -Salt & pepper

Topp -1 stor avocado -2 ss majones (av god kvalitet) -1 ts cocosa hvitløk

Sett ovnen på 175 grader Del gresskaret i to og skjær skallet av den halvdelen du skal bruke. Kutt det i grovere biter og kjør det i en foodprosessor til det har blitt ganske finmalt. Tilsett herbamare og majones og kjør til ønsket konsistens. Bre gressarblandingen utover en ildfast form og sett det gjerne inn i ovnen i noen minutter mens du steker kjøttet.

Gjennomstek kjøttet i en panne og tilsett flådde tomater og krydderne. La det stå og putre litt så endel av væsken forsvinner. Ta den ildfaste formen ut av ovnen og bre kjøttfyllet utover. Kjør avocado, majones og cocosa hvitløk i foodprosessoren og legg som et lag over kjøttdeigen. Stek lasagnen, midt i ovnen, i ca 15-18 minutter.

Tips Lasagnen egner seg godt som lunsj i en matpakke og er (etter min smak) like god både kald og varm. Serveres som den er eller med litt frisk salat, gjerne toppet med litt fetaost.

Så gjenstår det bare å ønske dere en fortsatt fin mandagskveld. Håper dere har fått en fin start på den nye uken.

- You must know that you can swim through every tide and change of time

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page