top of page

Kokoskake med sjokoladetopp


Hei dere! Håper dere har hatt en fin romjul. Helt merkelig å tenke på at det er 2017 sin aller siste dag i dag, men gud hvor godt det skal bli å sette en strek for dette året og bevege seg inn i noe helt nytt. 2018 skal bli et bra år og jeg gleder meg til det går i gang i morgen! Nytt år- nye muligheter!

Jeg har ikke bakt så mye i romjulen, men jeg har bakt én kake to ganger for å få til en bra oppskrift og her er oppskriften på kokoskake! Superenkel å lage og passer store og små. Jeg brukte 86% sjokolade i min glasur, men vil anbefale en 70% for å passe flere ganer og for at sjokoladen ikke skal bli for dominerende. Man kan selvfølgelig også servere kaken uten glasur. Den er minst like god! Den kan serveres nybakt med eller uten nylagt glasur eller den kan serveres kjøleskapskald. Du kan også drysse over melis, kakaopulver eller kokosmasse hvis du ønsker litt ekstra oppå glasuren.

Jeg brukte tagatesse (søtning) for smakens skyld, men du kan også bruke andre typer søtning hvis du ønsker det. Sukrin gold kan være en god erstatter, men det krever litt mere pisking for å unngå "sukkerkorn". Du kan så klart bruke sukrin melis også, men det kan ofte gi en litt kjølig ettersmak. Mitt forslag er at du prøver deg litt frem og bruker den søtningen som passer for deg. Man kan også bruke uike søtninger- det gir ofte et godt smaksresultat!

Til én kake (standard rundform)

Ingredienser

-4 eggehviter -1/2 dl tagatesse -2 hele egg -1,5 dl kokosmasse -1/2 dl mandelmel (finmalt & fettredusert) -Litt økologisk vaniljepulver -Bittelitt salt

-Smør eller kokosolje til å smøre formen med

Sett ovnen på 200 grader

Finn frem en bakebolle og pisk eggehvitene stive sammen med tagatesse. Sett bollen til side. Finn frem en ny bolle og knekk de to hele eggene oppi bollen. Pisk dem lett sammen og tilsett de tørre ingrediensene. Bland det godt sammen og vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt. Smør den runde kakeformen med smør eller kokosolje og bre røren utover. Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

Avkjøl kaken før du brer over glasuren

Glasur

Ingredienser -40 g mørk sjokolade -2 ss smør (jeg brukte rapskokos for en meierifri kake) -1-2 ss sukrinmelis -2 eggeplommer (evt 1 stor)

Smelt mørk sjokolade sammen med smør på svak varme. Når sjokoladen er smeltet skrur du av varmen og rører inn sukrinmelis. Avslutt med å røre inn 2 eggeplommer. Bre glasuren utover kaken med en kniv.

Så er det bare å kose seg!

Kaken bør oppbevares i kjøleskap.

Da gjenstår det bare å ønske deg et rikig godt nyttår! Takk for at du titter innom bloggen og leser ♡

Vi ses i 2018!

- Strength does not lie in what you have. It lies in what you can give ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page