top of page

Smil sjokolade


God søndag! La oss avslutte helgen med et Smil! Jeg rekker akkurat å tipse dere om en godsak dere kan prøve dere på til uka. Jeg har nemlig laget Smil sjokolade i helgen...mmm. Nammis!

Oppskriften er superenkel og du trenger i utgangspunktet kun 3 ingredienser. Jeg valgte å bruke 86 % sjokolade, men du kan gjerne bruke 70% hvis du vil det. I denne typen sjokolade er det en fordel at sjokoladen ikke har for høy kakaoprosent, for da smaker man ikke det lyse karamellfyllet så godt. Dette fyllet smaker såå godt og minner egentlig veldig mye om smørbukk! Jeg prøvde å lage en med kun fyll, men foreløpig var ikke det så vellykket. Dette må med andre ord testes mere ut.

Jeg har brukt tagatesse som søtning fordi det karamelliserer veldig lett og smaker godt. Jeg har ikke så mye erfaring med karamellisering av andre søtningsmidler, men du kan jo prøve deg frem. Kanskje du kan bruke andre typer til formålet? Tagatesse får man i hvertfall kjøpt hos helsekost.

Til ca 8 smil-sjokolader avhengig av størrelse på formen

Ingredienser 100 g mørk sjokolade 1 ts cocosa (kan sløyfes hvis du smelter sjokoladen i vannbad)

Smil-fyll 2 ss ekte smør 2 ss tagatesse

Finn frem passende former til sjokoladen. Jeg valgte noen litt høye silikonformer som egner seg godt når sjokoladen skal ha fyll. Smelt halvparten av sjokoladen sammen med litt cocosa i en gryte. Fordel sjokoladen 1/3 opp i formene og sett gryten til side, den skal brukes igjen. I en annen mindre gryte har du i smør og tagatesse. Smelt det sammen på middels varme mens du rører hele tiden. Etterhvert vil blandingen begynne å boble lett. Fortsett å røre hele tiden. Når blandingen blir mer gyllen i fargen kan du ta gryten av varmen og fortsette å røre godt. Massen vil tykne litt, men ikke mye og den er nå ferdig. Fordel en klatt med karamellfyll i hver sjokoladeform. Smelt resten av sjokoladen sammen med litt cocosa og topp formene.

Tips;

Du kan smelte all sjokoladen på en gang, men sjokoladen må mest sannsynlig varmes opp igjen. Det er nemlig viktig at karamellfyllet ikke står for lenge uten å bli brukt. Derfor har jeg valgt denne fremgangsmåten. Hvis karamellfyllet står for lenge vil det skille seg og man vil få en veldig seig smørbukkaktig greie som ikke egner seg i denne oppskriften. Skulle det skje er det best å prøve på nytt.

Oppbevar sjokoladen i kjøleskap!

Så er det bare å kose seg ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page