top of page

Pumpkin chocolate butter cups


Hei dere! Jeg har ikke vært helt i form den siste uka, så det har derfor ikke blitt så mye fokus på morsom matlaging eller blogging. Jeg har nemlig begynt på en spesiell form for antibiotika som skal behandle min SIBO (bakterieovervekst i tynntarmen) og i starten kan man føle seg litt rar og uvel. Jeg hadde en tilsvarende behandling i våres som var suksessfull og jeg har følt meg mye bedre siden, men det er fortsatt ikke så lave nivåer som vi ønsker og jeg skal derfor behandles litt mere. Det er dessverre mange som får beskjed om at de har IBS og at de må leve med det, jeg gir meg ikke med et sånt svar og videre utredning viste at det var en bakterieovervekst i tynntarmen som både tappet meg for energi, næring og ga meg diffuse symptomer når jeg spiste ulike typer mat. Jeg er heldigvis i gode hender og har blitt godt kjent med min egen kropp de siste årene. Derfor merker jeg også veldig fort hvis noe ikke er som det skal være. Selv om det finnes ting man må leve med tror jeg på at alle kan finne sin beste vei for å leve på best mulig måte for SEG.

Heldigvis er det ting å glede seg over selv om formen ikke er helt på topp om dagen:

Autumn is here! Og da er det gresskarsesong! Gresskar er nemlig en av de grønnsakene jeg tåler veldig godt- spesielt butternut squash som ikke er like stivelsesrikt som mange av de andre gresskarsortene. Selv om jeg får tak i et gresskar i ny og ne året rundt prøver jeg allikevel å vente med å bruke det mye frem til det er høst. Da kan jeg kose meg med det ekstra mye og det er jo ikke den ting man ikke kan lage med gresskar eller putte gresskar oppi.

Siden det er søndag i dag og en kosedag for mange vil jeg derfor gi dere en liten oppskrift på chocolate butter cups fylt med deilig gressarfyll! Namnam! Jeg vurderte nesten om jeg skulle spare denne oppskriften til jul eller halloween, men gode oppskrifter bør ikke spares på, men deles med det samme! Her er det deilig mørk konfektsjokolade med en myk kjerne av gresskar og krydderier. Perfekt til en deilig tekopp i sofakroken. Jeg laget sjokoladen av en blanding av 70% og 86% fordi det var det jeg hadde på lager, men du kan bruke den prosenten du selv vil!

Jeg har brukt små muffinsformer i metall, men du kan også bruke helt vanlige muffinsformer eller silikonformer. Hvis du bruker muffinsformer av papir anbefaler jeg deg å bruke doble. Jeg har tilberedt mitt gresskar i panne, men du kan også ovnsbake gresskaret hvis du har god tid. Det vil gi et mer kremig fyll. Bak da mindre gresskarbiter på 200 grader i ca 20 min.

Til ca 6-7 buttercups

Ingredienser

Sjokolade 150 g mørk sjokolade 1 ss cocosa 1 ss rapskokos/ekte smør

Gresskarfyll 70 g flaskegresskar uten skall 1 ts kokosolje til steking 1/2 ts kanel 1/4 ts allehånde 1/4 ts ingefær 1/4 ts malt nellik 1 ss mandelsmør 3-5 dråper stevia med vaniljesmak 1 ss mct cocosa/smaksnøytral smeltet kokosolje

Finn frem muffinsformene og smør dem med litt kokosolje så sjokoladen lettere vil slippe etterpå. Start med å lage gresskarfyllet. Skjær gresskaret i litt mindre biter og stek det i en panne sammen med litt kokosolje. Stek det til det har blitt litt mykere, men det trenger ikke å bli helt mykt. Ha gresskaret oppi en foodprosessor sammen med krydderne og kjør rundt. Tilsett mandelsmør, stevia og mct cocosa og kjør til ønsket konsistens. Smak gjerne til om du ønsker mer søtning. Sett fyllet til side og finn frem en liten gryte. Smelt mørk sjokolade på lav temperatur sammen med cocosa og smør. Hell smeltet sjokolade halveis opp i muffinsformene, legg i en klatt med gresskarfyll og hell deretter over resten av sjokoladen. Sett buttercupsene inn i kjøleskap i et par timer.

Oppbevares i kjøleskap.

Så er det bare å kose seg! ♡

Ønsker dere en fortsatt fin søndag. Er deilig vær her i dag og det må nytes!

- Your intuition is your best friend ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page