top of page

Sjokolade med salte nøtter


Hei og hå! Nå er vi halveis inn i uka (uken regnes jo mandag- fredag) og siden vi har kommet så langt er det på tide med en belønning! Neida, men joda. Selvfølgelig skal man kunne kose seg når man vil- og det med god samvittighet. Livet skal jo nytes, men det går selvfølgelig ann å nyte ting som gjør godt for deg også! Det er en kjent sak at mørk sjokolade har en rekke helsefordeler og inneholder flere antioksidanter. Noen går også så langt som å si at mørk sjokolade bør telles som en grønnsak! Jo mørkere- jo bedre. Er du helt ny kan det lønne seg å starte med 70 %. Kanskje til og med tilsette litt cocosa for å mildne smaken. Deretter kan du jobbe deg oppover skalaen hvis du ønsker det. Jeg har selv kost meg lenge med 99 % og etter å ha smakt 70 % syntes at den minnet om en 50 %. Det er med andre ord en liten tilvenning for smaksløkene og det er ikke forventet at man skal hoppe fra melkesjokolade til 86 % og synes at det smaker godt. I denne oppskriften kan du derfor velge den sjokoladen som passer dine smaksløker best! For litt ekstra spennende sjokokolade med salte nøtter har jeg brukt Spesial fra Lille Nøttefabrikken. Den inneholder macadamia, mandler, cashew & peanøtter- en god blanding med andre ord.

Ingredienser 100 g mørk sjokolade 1 ts cocosa (kan sløyfes hvis du bruker vannbad) Valgfri mengde salte nøtter (Spesial fra Lille Nøttefabrikken)


Smelt sjokoladen på valgfri måte. Jeg smelter sjokoladen i en liten gryte på middels varme sammen med litt cocosa. Hell den smeltede sjokoladen i en liten form og strø over salte nøtter. Sett i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.

Så er det bare å kose seg! ♡

Sjokoladen bør oppbevares i kjøleskap for best mulig holdbarhet.

- All I want is peace, love, understanding and a chocolate bar bigger than my head ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page