top of page

Meierifri bulletproofkaffe


God torsdag! (allerede) Ukene bare flyr av gårde, men siden sist har jeg i hvertfall opplevd litt annet enn bare jobb! Jeg har nemlig vært en tur i danmark for å besøke en venninne. Det var veldig hyggelig! Siden dette er en matblogg, skriver jeg først og fremst om mat, og da kan jeg jo nevne at jeg elsker å gå i utenlandske matbutikker og fortelle at jeg da selvfølgelig var i noen danske matbutikker! Det er så gøy å tusle rundt og se på alt det rare de har- et helt annet utvalg. Derfor er det heller ikke dumt at jeg pleier å ha en litt stor koffert med meg. Da har man jo ekstra plass hvis man kommer over noe spennende eller noe man ikke får tak i i Norge. Nå tok jeg ikke med meg så mye hjem denne gangen, men noen pakker med Matcha yogi tea, som enda ikke finnes i Norge, fikk være med meg hjem! Noen ganger ligger vi litt etter når vi ikke er i EU og det kan man også se på noe av vareutvalget.

Ellers havnet det en liten boks med macadamiamelk i kofferten. Jeg har nemlig ikke smakt macadamiamelk og selv om det er enkelt å lage nøttemelk av ulike typer, pleier jeg alltid å kjøpe ferdig. Macadamiamelk tror jeg derimot jeg må lage selv- for det har jeg ikke sett i Norge før. Så det får bli neste prosjekt! Ellers er den norske kronen veldig svak for tiden, så det lønner seg å tenke seg litt om før man kjøper noe. Forrige gang hadde jeg faktisk så mye plass i kofferten at jeg tok med meg et gresskar hjem. Det skal sies at det var et økologisk Hokkaido gresskar utenom gresskarsesong og at jeg derfor fikk veldig lyst på det da jeg så det! På tide å runde av crazy food person, men hallo; jo eldre jeg blir- jo mindre bryr jeg meg om hva andre tenker om meg. Jeg lurer faktisk på om jeg ikke tok det i håndbagasjen på flyet...i en papirpose. Say no more! :D

Men apropos flytende væsker; jeg ble nemlig tipset om å teste ut kakaosmør i bulletproofkaffen. Jeg drikker jo litt bulletproofkaffe i ny og ne og siden jeg ikke spiser meieriprodukter har jeg brukt Berit Nordstrand sin rapskokos i stedet for ekte smør. Som litt variasjon kan man altså bruke litt kakaosmør i stedet. Siden jeg hadde kakaosmør i skapet da jeg ble tipset om dette, måtte jeg jo selvfølgelig teste det ut! Det fungerer veldig bra det også og gir en litt annen smak- noe som er godt for litt variasjon. Fremgangsmåten er lik og enkel å få til. Jeg foretrekker å kverne kaffebønnene selv og deretter bruke en presskanne.

Til én kopp 1 kopp økolgisk svart kaffe eller bulletproofkaffe 1 ss MCT-olje 1 ss kakaosmør Hell en kopp svart kaffe i en blender og tilsett resten av ingrediensene. Kjør rundt til kaffen får et deilig skum.

NYTES!

Nå som vi går mot vintertid (vet det er tidlig å si, men det er fakta) merker jeg allerede at det begynner å bli mørkere ute om morgenen. Spesielt de siste dagene hvor det har vært ekstra dårlig vær i tillegg. Da tenker jeg bare på at det ikke er så lenge til jeg skal sitte på toget og kose meg med litt kaffe i en termos. Bulletproofkaffe er nemlig fint å ta med seg på tur også, men den vil skille seg og smøret og oljen vil bli liggende igjen på toppen. Derfor blender jeg ikke kaffen min til vanlig, men kun når jeg er hjemme og vil kose meg med en skikkelig fluffy kaffekopp! Det er med andre ord ikke nødvendig å blende kaffen, men den vil få en helt annen konsistens hvis du gjør det. I tillegg har jeg forståelse for at ikke alle synes det er like delikat med en ublendet bulletproofkaffe.

Husk at du alltids kan piffe opp kaffen med litt økologisk vaniljepulver, en dæsj av din favorittnøttemelk eller litt stevia. Prøv også min oppskrift på bulletproofmocca her. Enjoy ♡

- Your greatness is not what you have, it's what you give ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page