top of page

Kokosispinner med moccasmak


God søndag ettermiddag! ♡

Jeg hadde lyst til å kokkelere litt denne helgen og lage noe morsomt! Det har vært litt hektisk i det siste og da klarer jeg ikke helt å være kreativ, men da fredagskvelden kom, kom jeg på flere ting jeg hadde lyst til å lage og som det var lenge siden jeg hadde laget. Is var en av disse tingene og da is i isformer. I tillegg passet det bra at fryseren var såpass tom at det var plass til isformene i fryseren. Jeg har jo også en stor og fin ismaskin + en liten, men det er sjelden jeg får brukt dem for det må være relativt mye plass i fryseren for at bollen til ismaskinen kan stå der. Derfor kom jeg på disse ispinnene som jeg sjelden bruker, men som jeg ser på internett at har blitt veldig populære om dagen. Det er jo ikke akkurat så rart. Man kan omtrent putte alt mulig rart oppi disse formene og det blir som regel alltid bra!

Jeg hadde hele tiden tenkt at min isform ga 6 ispinner, men den gir altså bare fire. Derfor passer denne oppskriften til 4 ispinner. Hvis du har en form til 6 ispinner kan du bruke en boks med kokosfløte i stedet. Jeg brukte en liten boks/kartong på 250 ml.

Oppskriften passer til 4 standard isformer

Ingredienser

Del 1 1/2 liten boks kokosfløte (125 ml) 1 ts økologisk vaniljepulver 1-2 dråper stevia m/ vaniljesmak

Del 2 1/2 liten boks kokosfløte (125 ml) 1 dl sterk kaffe 1 ts økologisk vaniljepulver 3 dråper stevia m/vaniljesmak (smak gjerne til)

Tilbehør Hele kaffebønner Mørk, smeltet sjokolade

Finn frem isformene og en kjøkkenmaskin eller mixmaster. Ha ingrediensene til del 1 av isen i kjøkkenmaskinen og kjør til det er godt blandet. Smak gjerne til med mer vaniljepulver eller stevia etter ønske. Hell og fordel røren halveis opp i hver isform. Fortsett med del to av isen uten å vaske kjøkkenmaskinen (det er ikke nødvendig) Ha i alle ingrediensene og kjør nok en gang til en glatt røre. Fordel røren i isformene. Sett isformene i fryseren i minst 6 timer.

Pynt gjerne isen med mørk sjokolade ved servering.

Dette gjør du enkelt ved å smelte mørk sjokolade i vannbad eller uten vannbad med litt cocosa. Bruk en skje til å pynte med sjokoladen som umiddelbart vil fryse.

Serveres med det samme.

Tips; Er du veldig glad i kaffe smaker det nydelig å tilsette hele kaffebønner til isen. Bland gjerne i bønnene i røren etter at du har kjørt den i kjøkkenmaskinen. Et annet alternativ er å legge noen bønner rett oppi isformene underveis, dette er ekstra dekorativt.

Da gjenstår det bare å ønske deg en fortsatt fin søndag!

- Love what is ahead by loving what has come before

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page