top of page

Matcha smoothiebolle


Hei hei! Sommeren er tid for å spise norske jordbær og i år har jeg ekstra mange jordbær på verandaen. Selv om jeg har en katt til å passe på jordbærene hender det at jeg får noen fugler på besøk som gjerne spiser på jordbærene før jeg får plukket dem, så jeg vurderer sterkt å kjøpe meg et nett så jeg kan få ha jordbærene mine i fred. Jordbær kan jo brukes til så mye og det er noe med det å plukke sine egne råvarer. Her har jeg klart å høste jordbær før de har gått til fuglene og noen av jordbærene gikk med til topping på denne smoothiebollen. Et godt eksempel på hva man kan bruke egenhøstet frukt til.

Et kosthold uten meieriprodukter er ikke alltid like enkelt og i noen oppskrifter hvor man naturlig ville brukt noe så enkelt som youghurt, må man tenke i litt andre baner og finne erstatninger. Her har jeg laget en smoothiebolle basert på kokosfløte (coconut creme), som er den tykke delen av kokosmelken. Du kan også sette kokosmelk i kjøleskapet og bruke den stivnede delen, men jeg foretrekker å kjøpe en boks med kokosfløte og det er det jeg har brukt i denne oppskriften.

Hvis du har tilgang til en foodprosessor ville det vært mitt førstevalg, men en vanlig blender kan også brukes. Noen ganger føler jeg bare at man "mister" litt av røra i blenderen ved at det er lettere å få ut all væsken fra en foodprosessor. Men bruk det du har for hånden; om det så er en stavmixer eller en mixmaster. Denne smoothiebollen skal være enkel å sette sammen! Den skal være næringsrik, holde blodsukkeret stabilt og holde deg mett lenge. Kokosfløte og kokos generelt kan ofte ha en litt dominerende smak, så i denne smoothiebollen har jeg dempet kokossmaken med litt sitronjuice. Men dette velger du selvfølgelig helt selv!

Til 1-2 porsjoner avhengig av hvor sulten du er 1/2 avocado 1 ts matchapulver 1 liten boks kokosfløte (165 ml) 4 ss usøtet mandelmelk Litt sitronjuice (ca 1/2-1 ts) 2-3 dråper stevia

Tips til topping Jordbær Bipollen Tørkede kokosflak Chiafrø

Bland sammen smoothieingrediensene i en foodprosessor. Kjør til ønsket konsistens og pynt med din favorittopping

Tips; Prøv også annen topping som raw cacaonibs, nøtter & bær.

Nå er det tid for litt avslapning i saunaen min. Jeg har treningsfri i dag og har bestemt meg for at treningsfrie dager skal være dager hvor jeg virkelig slapper av og nyter livet til det fulle. Det betyr masse egenpleie og kos ❤

Ønsker deg en fortsatt fin torsdag! Straks helg nå!

- Appreciate yourself and honour your soul ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page