top of page

Tacosalatbolle med lime & koriander


Hei dere!

Gikk plutselig surr i dagene jeg! Tenkte egentlig å starte med å skrive at" siden det er fredag i kveld passer det fint å komme med en oppskrift på lørdagstaco siden mange spiser taco på lørdager", men så kom jeg jo på at det er lørdag i dag og søndag i morgen.... Anyways; det passer ypperlig! Kanskje har du noen rester etter tacomiddagen fra i går eller i dag. Da tenker jeg spesielt på kjøttet som passer utmerket som restemat. Kanskje vil du bruke kjøttdeigen i en spicy omelett eller hva med å prøve en ny enkel tacorett?

Som jeg har nevnt mange ganger før er jeg egentlig mest glad i naturell kjøttdeig og er egentlig ikke så veldig glad i tacokjøttdeig, men i denne oppskriften har jeg brukt SOMA sin økologiske Chili kryddermix som kan minne litt om vanlig tacokrydder, men som ikke smaker så salt. Du kan også lage ditt eget tacokrydder hvis du foretrekker det! Det er jo noe med det at når man spiser mye naturlig mat, så smaker maten av mer og mat som er tilsatt konserveringsmidler eller mye salt (av dårlig kvalitet) smaker annerledes. Samme må man vel nesten si om naturlig sunn mat for en som ikke er vant til å spise sånn. Men innimellom slår jeg et slag for litt ekstra krydret kjøttdeig og da er det supert med en tacobolle med vri.

Dette er nemlig en enkel tacosalatbolle med litt syrlig lime og koriander! For å runde av smakene passer det utmerket med litt deilig majones! Enkelt og godt! Jeg hadde lenge en økologisk majones som favoritt, men den er dessverre ikke å få tak i lengre, så jeg ble glad da Berit Nordstrand lanserte sin majones for kort tid siden. Den er god på smak og en jeg kommer til å fortsette å kjøpe. Det er jo litt latskap å ikke lage majonesen selv- det er jo ekstremt enkelt, men jeg har ikke stavmixer og det er det som fungerer best til formålet, og noen ting er det helt greit å kjøpe ferdig så lenge kvaliteten er god!

Vi fortsetter med min enkle liste med ingredienser og så kan du selv smake til med krydder. Jeg kan gjerne bruke en god mengde av denne kryddermixen (fra SOMA) til 400 g kjøttdeig. Mitt tips er å lage opp 400 g kjøttdeig og heller ta vare på eller fryse kjøttdeigen som blir til overs. Ferdig krydret kjøttdeig kan brukes til så mangt!

Til x porsjoner Kjøttdeig av storfe Valgfri taco/chilimix eller lag egen Salat (BAMA mix) Agurk Avocado Reddikspirer (eller andre spirer du liker godt) Majones (av god kvalitet) Fersk koriander Lime Litt god olje

Stek kjøttdeigen og tilsett kryddermixen. Finn frem en salatbolle og legg grønnsakene fint oppi. Jeg stanset ut stjerneagurker for et mere dekorativt sluttresultat. Supert for barnefamilier! Hell gjerne over litt linfrøolje/olivenolje over salaten ved servering!

Håper det smaker!

-The purpose of life is to enjoy every moment

Nå skal jeg fortsette å lage kake! Jeg driver nemlig å kokkelerer litt på kjøkkenet i kveld. I morgen skal jeg nemlig ha gjester så da skal det serveres både middag og noe søtt og da passer det ypperlig med en hjemmelaget kake til dessert, Ønsker deg en fortsatt fin lørdagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page