top of page

Romkuler


Hei mandag!

Det er tid for en liten godbit! Jeg har nemlig en forkjærlighet for romkuler, men spiser det veldig sjelden for romkuler er som kjent laget av kakerester (hos bakeren).

Det har hendt at jeg har fått tak i noen sinnsykt gode glutenfrie romkuler i danmark, men de har selvfølgelig ikke vært like blodsukkervennlige og heller ikke så enkle å få tak i. Men det betyr selvfølgelig ikke at det er umulig å lage romkuler selv! Man trenger jo egentlig bare å slenge sammen noen sjokoladeboller og tilsette litt essens! Her har jeg i hvertfall prøvd å lage dem litt mer næringsrike!

Romkulene ser selvfølgelig best ut med litt farge! Normalt skal ordentlige romkuler (i mine øyne) gjerne være med tuttifrutti- strøssel og det enkleste er å bruke kokosmasse og tilsette litt konditorfarge. Hvis du ikke rører fargen helt ut vil du få litt ulike nyanser som gjør dem litt mere dekorative! Hvis du ikke ønsker å bruke konditorfarge kan du også bruke naturlig farge fra f eks rødbet.

Oppskriften slenger du sammen på null komma niks i en foodprosessor!

Romkuler

Ingredienser

2 ss chiafrø

1 ss fiberhusk

1 ss kokosmasse

2 ss raw kakao

5-6 dadler

4 ss vann

1-2 ts romessens (smak til)

Litt økologisk vaniljepulver (kan sløyfes)

Pynt

Kokosmasse

Konditorfarge

Ha alle romkuleingrediensene i en foodprosessor og kjør til alt er blandet godt sammen.

Blandingen skal være litt klissete, men tilsett litt mere vann/fiberhusk hvis nødvendig. Trill runde kuler av deigen og sett på en tallerken.

Bland sammen kokosmasse med litt konditorfarge i en skål. Rør litt rundt så kokosmassen tar til seg farge. Ha kokosmassen på et tallerken og trill kulene i kokosen.

Sett kulene kjølig frem til servering.

NYYT!

Såå var mandagen straks over! Nå gjenstår det bare litt lunsjprep før morgendagen og så er jeg klar for en helt ny uke! Håper du har hatt noen fine fridager.

Together we can do what we can never do alone ♡

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page